Amsterdam'daki Red Light District için nihai karar verildi

"Bu, Amsterdam'ın misafirlere uygun bir şehir olarak yenilenmesiyle ilgili"

2019'da Amsterdam'a giden yabancı turist sayısının 20 milyonu geçtiği tahmin ediliyor (AFP)

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın dünyaca ünlü seks turizmi bölgesi Red Light District'teki (Kırmızı Fener Mahallesi) genelevlerin kapatılıp şehir merkezinden uzak bir bölgede kurulacak "erotik merkeze" taşınması kararlaştırıldı. 

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, turistlerin "seks işçisi izlemek" için bölgeye geldiğini ve zaman zaman tacizlerin yaşandığını belirtip Red Light District'teki ünlü genelev pencerelerinin kapatılması gerektiğini savunuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halsema'nın önerisi birçok siyasi parti tarafından destek gördü. Zira Hıristiyan Demokratlar Birliği ve Hıristiyan Birliği gibi siyasi partiler, söz konusu hamle için uzun süredir lobicilik yapıyordu.

İşçi Partisi'nden Dennis Boutkan, "Bu, Amsterdam'ın misafirlere uygun bir şehir olarak yenilenmesiyle ilgili" dedi. Turistlerin şehrin tadını çıkarmasını hoş karşıladıklarını belirten Hıristiyan Demokratlar Birliği'nden Diederik Boomsma ise yine de duruma müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

The Guardian'ın haberine göre, kurulacak "erotik merkezin" yeriyse henüz belli değil.

Red Light District'in şehir merkezinden uzaklaştırılması fikri ilk ortaya çıktığında, seks işçilerinin kurduğu Red Light United adlı grup, bir anket yaptığını açıklamıştı. Ankete göre, 170 kadın seks işçisinin yüzde 90'ının Red Light District'te çalışmaya devam etmek istediği ortaya çıkmıştı. Red Light United'dan Foxxy şöyle konuşmuştu:

Bu işyerlerinin bölgesinin değiştirilmesi bir seçenek değil çünkü müşteriler o zaman seks işçilerini nerede bulacağını bilemeyecek. Halsema müşteriler için Westelijk Havengebied'e (şehir merkezinin kuzeyindeki bir bölge) ara sıra otobüs gezileri de düzenleyecek mi?

Esrar satan kafelere turist yasağı

Halsema, yabancı turistlerin esrar satan kafelere girişini yasaklamak istiyor. Ancak bu hamlenin, esrar ticaretini sokaktaki uyuşturucu satıcılarının eline geçmesinden korkuluyor.

Şehir meclisindeki Demokratlar 66, Yeşiller, İşçi Partisi ve Sosyalist Parti gibi siyasi partilerin, belediye başkanının bu planına dair şüpheleri mevcut. Örneğin Demokratlar 66'dan Alexander Hammelburg "Ziyaretçiler arasında sağlıksız uyuşturucu kullanımının artmasından ve sokak ticaretinin gençlerimiz üzerindeki etkisinden korkuyorum" demişti.

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU