İmamoğlu seçim vaatlerinin AK Parti oylarıyla kabulünü değerlendirdi: Projemiz hayata geçmiş oldu

Ekrem İmamoğlu Esenyurtta konuk olduğu iftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulundu

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri için adaylığı sırasında verdiği İstanbul’daki ulaşım ve su fiyatlarında indirim vaadinin İBB Meclisi’nde kabulüne ilişkin “Her ne kadar İstanbulluya zaman kaybettirilse de biz görevimizi yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamuoyunda "Metrobüs Bahattin" olarak tanınan Bahattin Çağış'ın Esenyurt’taki evinde iftar konuğu olan İnamoğlu, iftar sonrası gazetecilere açıklamada bulundu.

İmamoğlu 31 Mart öncesi seçim vaatlerinin kabulüne ilişkin gelen soru üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle hayırlı olsun. Zaten görevimizin başındayken talimatları yazmıştım ilgili kurullara. Bugün de CHP grubunun ısrarıyla diğer grubun da katılımıyla AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin temsilcileriyle meclisten komisyona havale edildi. Sanırım hızlıca önümüzdeki oturumda geri gelir ve kabul olur. Bizim tasarladığımız bir proje hayata geçmiş oldu. Her ne kadar İstanbulluya zaman kaybettirilse de biz görevimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. O günlerde bize 'Parayı nereden bulacaksınız, kaynağı nereden bulacaksınız?' diyerek serzenişte bulunanlar, rakibimiz de buna dahil, bugün yaptığımız işlemi kutlamış oldu, ona da teşekkür ediyoruz. Zira, İstanbul halkının ihtiyaçlarının bugün yoğunlaştığını görüyoruz. İşsizlik, ekonomik sıkıntılar... Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi sağlıklı bütçe planlamasıyla halkının sorunlarını paylaşmalı ve çözüm üretmeli. Biz onu hayata geçiriyoruz. Her ne kadar biz orada sürecin başında olmasak da sürecin sıkı takipçisiyiz. Çünkü 24 Haziran'da zaman kaybetmeden yolumuza devam edeceğimizi biliyoruz."


 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU