Ezeli rakiplerin "transfer çalımları" ekonomik kaygıları unutturdu

Borçları 7 milyar liraya yaklaşan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gündemi "transfer çalımı". Spor yazarı Osman Şenher, kulüplerin ekonomik durumunun unutulmasına ve oyuncu değerinin artmasına neden olan "transfer çalımı"nı Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Başakşehir'in yıldız oyuncusu İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe ile anlaşma sağladı. Sarı-lacivertlilerin bu hamlesi, "transfer çalımı" olarak nitelendirildi / Fotoğraf: Pixabay

Süper Lig'de ara transfer döneminin bitmesine saatler kala futbol kulüplerinin içinde bulundukları ekonomik buhrandan çok birbirlerine karşı attıkları "transfer çalımları" gündeme damga vurdu. 

Geçmiş yıllarda Mehmet Topuz, Tarık Çamdal, son dönemde ise Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç, Bernard Mensah, Henry Onyekuru ezeli rakipleri transferde karşı karşıya getirmişti.

Bu yarışlardan kimi zaman Beşiktaş, kimi zaman Fenerbahçe kimi zaman da Galatasaray başarıyla ayrıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in "İrfan Can Kahveci'yi istiyoruz" açıklamasının ardından sezon başında Sivassporlu Mert Hakan Yandaş için karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray, benzer bir yarışa bu kez İrfan Can Kahveci için girişti.

Başakşehir, Galatasaray ile transfer görüşmelerini sürdürürken devreye giren Fenerbahçe Kulübü, hafta sonu İstanbul ekibinin yöneticileriyle bir toplantı yaptı. 

Yapılan görüşmeler sonucunda Kahveci, sarı-lacivertli ekibin açıkladığı rakama göre 7 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 

Öte yandan başarı primi olarak da bir milyon euro ve 11 milyon euroyu aşan sonraki satıştan yüzde 20 pay verileceği bildirildi.

 

 

Galatasaray'ın teklifi ise 5 ile 7 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 50 pay verilmesi şeklinde olduğu medyada yer almıştı. 

Ekonomik buhran ile boğuşan Süper Lig kulüplerinin borçlarının 18 milyar liraya yaklaştığı bu dönemde ezeli rakibine "transfer çalımı" atan Fenerbahçe'nin 4, "transfer çalımı" yiyen Galatasaray'ın ise 2 milyar liradan fazla borcu bir anda unutuldu.

Spor yazarı Osman Şenher, kulüpleri sık sık karşıya getiren ve başarılı olanın "rakibine transfer çalımı attı" olarak adlandırıldığı bu süreci ve takımlara ekonomik yansımalarını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şenher: Fenerbahçe'nin İrfan Can'a ihtiyacı var mı yok mu bilmiyorum ama Galatasaray'ın ihtiyacı vardı

Bu kültürün Fenerbahçe- Galatasaray rekabeti nedeniyle kaynaklandığını öne süren Şenher, "Fenerbahçe Başkanı, varlıklı bir işadamı. 'İstediğimi alırım' diyor. İrfan Can'a ihtiyacı var mı yok mu bilmiyorum ama Galatasaray'ın ihtiyacı vardı. Fenerbahçe daha çok para verince Fenerbahçe'yi tercih etti" şeklinde konuştu.

Kulüplerin ekonomik olarak zor günler geçirdiğine işaret eden Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Demek ki Fenerbahçe'nin güvendiği bir şey var ki böyle davranıyor. Kimse bir şey diyemez. Buna Türkiye Futbol Federasyonu'nun yorum yapması gerekiyor.

"Harcama limitleri dediler, ne kadar uyuluyor bilmiyorum.  Yabancı oyuncu sayısını arttırdılar, Her şey birbirine girdi" diyen Şenher, şu yorumu yaptı:

Futbolumuzun iyi gittiğini düşünmüyorum. Avrupa kupalarında takımımız yok. Almanya, İspanya, İtalya gibi yönetilmiyor.  Sahalarımız bataklık, hakemlerimiz işine geldiği gibi maç yönetiyor. Nereye kadar gidecek bilmiyorum.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU