Mehmet Ali Çelebi'den "saray operasyonu" tepkisi: Yıllarca cezaevinde kalacağız ama...

Çelebi "Biz üç vekiliz, mektup yazıyoruz, sözlü bile dönülmüyor. Bu kabul edilebilir değil" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, "saray operasyonu" suçlamasına "AKP- FETÖ ortaklığından ötürü biz yıllarca cezaevinde kalacağız ama sizi eleştirince sarayın adamı olacağız" ifadeleriyle yanıt verdi.

Çelebi, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

"Saray operasyonu" ifadesine tepki gösteren Çelebi, "Saray operasyonu diyenler Urla ve Menemen'e baksın. İtiraz eden bendim. İki sene sonrasını gördüm. Şimdi de iki sene sonrasını görüyoruz. Bu politikalarla cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılamaz" diye konuştu.

Çelebi, iktidara yakınlığıyla bilinen medyanın CHP’deki istifalara olan ilgisini hatırlatan Saymaz’a şu sözlerle yanıt verdi:

Silivri'de savunmamızı yaparken, yanımızda ne basın vardı, ne bir şey. Onların ilgisi haklılığımı ortadan kaldırır mı? Bizi bu noktaya getirenler ilgiyi ortaya çıkardı.

"Mektubun gereği yapılsa AKP iktidarda kalamaz"

Böyle bir suçlama beklemediklerini belirten Çelebi “İki senelik bir sürecin üstüne bir mektup var. Mektubun içeriğiyle ilgili beyanat var. O zaman yapılmayan bu eleştirinin biz gittiğimizde yapılması çirkindir. Mektubumuza en çok üzülen AKP'dir. Çünkü mektubun gereği yapılsa AKP iktidarda kalamaz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnce ile görüşüyoruz"

Çelebi "Bundan sonra ne yapacaksınız?" sorusuna da "O mektuptaki ilkelere dair bir siyasi oluşum yaratabilirsek, bu Memleket Hareketi de olabilir, içeride başaramadığımızı kendimiz kurabiliriz. İnce ile görüşüyoruz" diye yanıt verdi.

Çelebi neden CHP’de kalarak mücadele etmediklerini ise şu ifadelerle açıkladı:

Bize karşı yok sayma ve tuzluk muamelesi var. Gelecek Partisi'nin kaç vekili var? Sıfır. DEVA'nın? Bir. Nasıl karşılandılar? Biz üç vekiliz, mektup yazıyoruz, sözlü bile dönülmüyor. Bu kabul edilebilir değil.

Özel ne demişti?

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un partilerinden istifa etmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün yaşananların saray tarafından, bugün yaşananların tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini dikkatle görüyoruz. Bir bakanın istifasını 22 saat altyazıda dahi vermeyen kanalların milletvekili istifasını canlı yayında veriyor oluşlarının bir anlamı vardır.

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU