Erbakan'dan "3. ittifak" açıklaması: Sağ ve muhafazakar partilerin olduğu bir ittifak olabilir

CHP ve HDP'nin olduğu bir ittifakta yer alıp almayacağıyla ilgili gelen bir soruya Erbakan, "Bunun toplumdaki karşılığı faydadan çok zarar getiriyor. Yani sinerji yerine tam tersine negatif etkisi oluyor" cevabını verdi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HaberTürk'te katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu.

Türkiye-ABD ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulunan Erbakan, Türkiye'nin haklarını çiğnetmemesi gerektiğini ifade etti.

"Kürecik ve İncirlik Üssü kapatılmalı" açıklamasında bulunan Erbakan, "Milli menfaatlere zarar vermeyecek şekilde ilişkiler devam etmeli ama Amerikan yönetiminin PKK/YPG sicili ortada" ifadesini kullandı. 

"Sağ ve muhafazakar partilerin olduğu bir ittifak olabilir"

Erbakan ayrıca, partisinin seçimlerde hangi ittifakta yer alacağıyla ilgili gelen sorulara da cevap verdi.

"İttifak meselesini geniş çerçevede açtınız ama bu 3. ittifak meselesini birazcık daha somuta indirgeyebilir miyiz? Yani siz kimlerle bir araya gelirsiniz veya kimlerle gelmem dersiniz? Biz oradan da bir sonuç çıkartabiliriz. HDP ile CHP ile sanırım gelmiyor musunuz?" sorusuna Erbakan şu yanıtı verdi:

Bunun toplumdaki karşılığı faydadan çok zarar getiriyor. Yani sinerji yerine tam tersine negatif etkisi oluyor. İktidara da çok hazır bir argüman oluyor. Önünde CHP'nin HDP'nin  olduğu bir ittifakta kim oraya geçerse geçsin bir sürü söylenecek sözler oluyor. İşte Saadet Partisi'nin yaşadıkları ortada. Dolayısıyla bununda ortadan kalkması, kırılması bakımından... İşte sağ partiler, muhafazakar insanların olduğu bir 3. ittifak...

Örneğin İYİ Parti olabilir, Demokrat Parti olabilir, Saadet Partisi de olabilir. Sayın Davutoğlu'nun partisi (Gelecek Partisi) de olabilir, Büyük Birlik Partisi olur, Yeniden Refah Partisi olabilir. Yani olabilir diye konuşuyorum ben. Böyle bir çerçeve çizildi, görüşme oldu gibi bir ifadem yok. Ancak olabilir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU