"Uber Havayolları": Araç uygulamasının yaratıcısı şimdi de kendi havayolu şirketini kurdu

Şirket, "Aero'yla seyahat etmek sadece uçmak değil, bir etkinlik" diyor

Hayallerdeki uçuş mu? Aero'nun 16 koltuklu uçağı (Aero)

Uber'in kurucu ortağı kendi havayolunu kurdu.

2009'da Travis Kalanick'le beraber kent aracı uygulaması Uber'i başlatan bilgisayar programcısı Garrett Camp, yeni girişimine Aero adını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Camp, konsepti şöyle tanımlıyor: "Havacılığın altın çağından ilham alan, dünyanın en çok talep gören güzergahlarına yarı-özel jetlerle modern hayat için tasarlanmış bir seyahat hizmeti sağlayıcısı."

Aero'nun ilk uçuşunun 4 Şubat Perşembe günü saat 11.00'da Hollywood'un kuzeydoğusundaki Van Nuys havalimanından Kolorado'daki Aspen kayak merkezine gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bir saat 50 dakika sürecek bin 176 km'lik yolculuğun başlangıç fiyatıysa 990 dolar (yaklaşık 7 bin 300 TL).

Aero uçuşundan yarım saat sonraysa American Airlines, Los Angeles Uluslararası Havalimanından (LAX) Aspen'e aktarmasız uçak seferini neredeyse üçte bir fiyatına, 341 dolara sunuyor (yaklaşık 2 bin 500 TL).

Aero'nun Mart ve Nisan ücretleriyse bin 250 doları (yaklaşık 9 bin 200 TL) buldu.

Ancak, "yolcular ne zaman hazır olursa o zaman hazır" olacağını öne süren yeni havayolu şirketi Aero, sadece 16 koltuklu küçük jetlerle "daha akıllı ve güvenli" bir uçuş şansı sunuyor.

Aero, "düşük temaslı koridorlar" için "geniş kabinler" ile birlikte "kalabalıktan uzak özel havalimanları ve bekleme salonları" vaat ediyor.

Aspen'e uçacak yolcuların "uçağa biniş sırasında, kalkış saatinden en fazla 72 saat önce alınmış negatif Kovid-19 test sonuçlarını göstermesi gerekiyor".

Bagaj sınırıysa toplamı 68 kilo olan üç parça ile tek parça el bagajından oluşuyor.

Uçakta yolculara "önceden paketlenmiş, tek servislik sağlıklı atıştırmalıklardan ve hafif yiyeceklerden bir seçki" sunulacak.

Uçak içi seçeneklerin Aero çikolata barlarını içermesi beklenmiyor.

Halihazırda Aero'nun tek hizmetini haftada dört seferlik Van Nuys-Aspen güzergahı teşkil ediyor. Ancak şirket, yaz döneminde lüks sahil güzergahlarında da faaliyet göstermeyi planlıyor.

Havayolu "Aero'yla seyahat etmek sadece uçmak değil, bir etkinlik" şeklinde alışılmadık bir vizyona sahip.

"Aero'ya rezervasyon yaptırdığınızda, Concierge personelimiz tarafından tertiplenen ve deneyimli uçuş ekibimizin ev sahipliği yaptığı özel terminaller aracılığıyla aktarmasız uçuşlarla birinci sınıf seyahat edersiniz."

İyi yaşanmış bir hayatın A'dan B'ye gitmek değil, tüm yolculuktan en iyi şekilde istifade etmek olduğuna inanıyoruz. Küratörlüğü sonsuz seçime, özgünlüğü nüfuza, kolaylığı aşırılığa tercih ediyoruz. Çünkü seyahat tecrübenizi, yolculuğa çıkma kararı aldığınız andan itibaren olağanüstü kılmaya kararlıyız.
Bunların hepsini seyahatin "neden" ve "nasıl" oluşunun, "nereye" oluşundan genellikle daha anlamlı bir hikaye olduğunu bildiğimiz için yapıyoruz.

Söz konusu felsefe, 2000'lerde New York ve Londra Stansted arasında sefer gerçekleştiren Eos isimli start-up'ı çağrıştırıyor. Aero'nun işe aldığı "yaşam tarzı müdürü" Mart 2008'de Eos sloganını yaratmıştı: "Kalabalıksız. Tavizsiz. Havayolu değil."

Eon, bir ay sonra iflas ederek gerçekten de havayolu olmaktan çıkmıştı.

Uber, kendi uçan taksi hizmetini 2023'te faaliyete geçirmeyi planlamış, ancak Uber Elevate birimi Aralık'ta Joby Havacılık'a satılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU