Afrika'da bu yıl içinde nüfusun sadece yüzde 20'sine Kovid-19 aşısı yapılacak

Kıtada kitlesel bağışıklığın elde edilebilmesi için 1,3 milyar kişinin yüzde 60'ının aşılanması hedefleniyor

Fotoğraf: AA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika kıtasında yıl sonuna kadar nüfusun yüzde 20'sinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanmasının planlandığını açıkladı.

DSÖ Afrika Aşılama Koordinatörü Richard Mihigo açıklamasında, kıtadaki ülkelerin düşük ekonomik gelirleri nedeniyle Kovid-19 aşılama sürecinin yetersiz olabileceğini belirterek, "Bu yılın sonuna kadar Afrika kıtasının yüzde 20'sine Kovid-19 aşısı yapılması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar 600 milyon doz aşı almayı planladıklarını kaydeden Mihigo, satın alınmış 270 milyon doz aşıya ek olarak 400 milyon doz aşının da güvence altına alındığını belirtti.

Şimdiye kadar 3,4 milyon vakanın görüldüğü kıtada, kitlesel bağışıklığın elde edilebilmesi için 1,3 milyar kişinin yüzde 60'ının aşılanması hedefleniyor.

DSÖ aşı milliyetçiliğine karşı uyardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının yoksul ülkelere eşit şekilde dağıtılması çağrısında bulunmuştu.

"Aşı milliyetçiliği"nin tüm ülkelere uzun vadede zarar vereceğini belirten Ghebreyesus "Şu an dünyanın az gelişmiş ülkeleri (aşıları) izliyor ve beklerken, zengin ülkelerde aşılamalar devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU