Şentop: Milletvekilleri eğer bir meslek grubu olsa ilk aşılanması gereken grupta yer alırdı

“Her gün her kesimden insanla mecburen beraber oluyor, seçim bölgesinde gezmesi gerekiyor. Bu denli yoğun temas altında olan kaç grup var?”

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin yüzde 2’sinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını, bu oran içerisinde en fazla hastalığa yakalanan grubun milletvekilleri olduğunu söyledi.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Şentop ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop dün sabah aradı… Ağırlıklı olarak milletvekillerine aşı yapılması konusunda sohbet ettik. Milletvekillerinin iddia ettiği gibi bir aşılama takvimi belirlemediklerini belirtti. Bazı milletvekillerinin gelecek hafta aşı için TBMM’nin tatile gireceğine yönelik görüş beyan ettikleri bilgisinin kendisine de ulaştığını, ancak bunun doğru olmadığını bildirdi.

Bununla birlikte bir noktanın altını çizme gereği duydu:

“Bugün nüfusun %2’si hastalanmış. Bu %2 içinde en fazla hastalığa yakalanan kesim kim biliyor musunuz; milletvekilleri. Eğer bir meslek grubu olsa ilk aşılanması gereken grupta yer alırdı. Çünkü %24.3’ü  hastalanmış. Yani 10 kattan fazla hastalığa yakalanan kesim olmuş…”

Bunun göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yaptı, eğer bir aşılama takvimi uygulanacaksa ilgililerin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti. Başkan özetle diyor ki biz ön almak için çaba göstermiyorum, bir gerçeğin görünür kılınmasını sağlamaya çalışıyorum... Nitekim, TBMM’de bugüne kadar aşı sırası gelip yaptıranlar ve hastalanarak antikor üretenler düştüğünde 200 kadar milletvekili kalmış. Başkan Şentop’a bu durumu aktardığımda kesin bir rakam söylemekten uzak durarak daha önemli bir noktaya işaret etti:

“Seçmeniyle her gün buluşmak zorunda. Her gün her kesimden insanla mecburen beraber oluyor, seçim bölgesinde gezmesi gerekiyor. Bu denli yoğun temas altında olan kaç grup var?”

Başkan Şentop, yerden göğe kadar haklı…

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU