Demokratlara ve Twitter'a saldırmaktan bahseden Trump destekçisi, makineli tüfekler ve bombalarla yakalandı

Binlerce mermilik cephanesi bulunan adamın radikal sağ milisleri desteklediği görüldü

Trump taraftarları 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'na baskın düzenlemiş, çıkan olaylar en az 5 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı (AP)

Kaliforniya'nın kuzeyinde ev yapımı bomba zulasıyla binlerce mermilik cephaneye sahip olduğu ve Demokratlarla sosyal medya şirketlerine saldırmaktan söz ettiği yetkililer tarafından ortaya çıkarılan ateşli bir Donald Trump destekçisi, federal suçlamalarla karşı karşıya bulunuyor.

43 yaşındaki Ian Rogers, evini ve işyerini arayan yetkililerin ufak bir cephaneliğe yetecek kadar silah bulması üzerine 15 Ocak'ta tutuklanmıştı. Yapılan aramalarda otomatik silahlar, ev yapımı bombalar, en az 49 tabanca ve 15 bin mermilik mühimmat ele geçirilmişti.

Federal Savcı David L. Anderson yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kanun tanımazlık ve anayasal özgürlüklerimiz arasına net bir çizgi çekiyoruz.

Failin hangi motivasyonla hareket ettiğine bakmaksızın yasadışı silah stoklarıyla ilgili kovuşturma yürüteceğiz.

Napa'da araba tamirhanesi işleten Rogers, yetkililere boru bombaları yaptığını söylemesinin ardından kayıt altına alınmamış tahrip edici cihazları kanuna aykırı biçimde bulundurmakla suçlanıyor.

ABC 7 televizyonuna konuşan komşuları, Rogers'ın normal ve dost canlısı biri olmakla birlikte ateşli bir Trump destekçisi olduğunu belirtirken, polisin yaptığı aramalarda Rogers'ın Trump'ın kazanmaması halinde Demokratlara ve sosyal medya şirketlerine saldırmayı düşündüğüne dair kanıtlar ele geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rogers'ın bir arkadaşına, "Ne olacak bir görelim. Hiçbir şey olmazsa ben savaşacağım" dediği belirtildi.

Yazılı mesajlara göre muhtemel hedefler arasında "Demokratlar, Twitter ve benzerlerinin" yanı sıra "Önce Sac ofisi" yer alıyor ve FBI ajanları bu ifadeyle Kaliforniya eyaletinin Demokrat Valisi Gavin Newsom'ın Sacramento'daki ofisinin kastedildiğini düşünüyor.

FBI yetkilileri, Rogers'ın aracında hükümet karşıtı radikal milis grubu Three Percenters'ın amblemini taşıyan bir çıkartmanın yer aldığını, bu kişinin ayrıca üzerinde "HER KAPIYI AÇAR" (TRUMPS EVERYTHING) yazan ve çok sayıda 45 sayısı bulunan düzmece bir "Beyaz Ayrıcalık" kredi kartına sahip olduğunu belirtti. Donald Trump, ABD'nin 45. başkanı olarak görev yapmıştı.

FBI’dan yapılan yazılı açıklamada, tüm unsurlar göz önüne alındığında bu materyallerin, Rogers'ın "Donald Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerini kazanacağına olan inancını ve Trump'ın görevde kalmasını sağlama çabasıyla Demokratlara ve Demokratlarla ilgili yerlere saldırma niyetini" gösterdiği kaydedildi.
 


Rogers'ın annesiyse, oğlunun başkalarına ibret olsun diye cezalandırıldığı ve suçlamaların abartıldığı hususunda ısrar ederek, söz konusu patlayıcıların havai fişeklerden ibaret olduğunu öne sürdü.

ABC 7 kanalına konuşan anne şunları söyledi:

Bence her şey yemin töreninde olanlarla ilgili.

Bu bir önlem ve Rogers'ı ibreti alem olması için kullanıyorlar.

Öte yandan, eyalet mahkemesine getirilen daha önceki suçlamaların ardından gelen bu son suçlamaların yöneltildiği gün başka gelişmeler de yaşandı: Yine Demokrat bir siyasetçi olan Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ı kaçırma girişimiyle suçlanan 6 milisten biri suçunu itiraf etti ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı hükümet karşıtı terör eylemlerinin Joe Biden yönetiminde de sürebileceği uyarısında bulundu.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU