Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ve Çin'den sonra en çok aşı projesi üreten 3'üncü ülkeyiz

Türkiye'nin aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Kendi aşısını tasarlayan bir ülke olarak uluslararası arenada önde gelen bir oyuncu konumuna geleceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde düzenlenen “TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri” töreninde açıklamalarda bulundu.

AK Parti hükümetinin eğitime ve bilim çalışmalarına her zaman destek verdiğini belirten Erdoğan, "Lise seviyesinde okullaşma oranını yüzde 100'e yaklaştırdık. En büyük atılımlardan birisini de yükseköğretimde gerçekleştirdik. Üniversite sayımızı 207'ye çıkardık" dedi.

"Dünyada aşı projesi üreten 3'üncü ülkeyiz"

Bilim ve teknolojiyi "yıkıcı güç" olarak gören ve sömürü aracı olarak kullanan ülkeler olduğunu savunan Erdoğan,  "Bu medeniyetin evlatları bilimi insanlık yaratına üretir, teknolojiyi insanlık yararına geliştirir. Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapma hedefimiz de budur" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'deki bilim insanlarının sağlık alanındaki çalışmalarını da dikkatle takip ettiklerini de vurgulayarak şunları kaydetti:

TÜBİTAK Kovid-19 platformu ile bilim seferberliği başlattık, 436 araştırmacımız 17 proje üretiyor. Şu anda 3 yenilikçi aşı adayımız faz çalışmalarına başlama arefesindedir. İkinci nesil bir aşımızın çalışması da hızla devam ediyor. Üretim onayı almış firmalarımız yenilikçi yerli aşışlarımızın üretim süreçlerine dahil olacaklar. ABD ve Çin'den sonra en çok aşı çalışması yürüten 3. ülke konumundayız. İnşallah kendi aşısını tasarlayan bir ülke olarak uluslararası arenada önde gelen bir oyuncu konumuna geleceğiz.  Bu yıl içerisinde yeni bir çağrı daha açarak, alanının en iyisi 100 araştırmacıyı da ülkemize kazandıracağız

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU