"Olay TV'nin patronu KRT ile anlaştı" iddiası

Köksal'ın frekans bedeli için kanala 30 milyon lira ödeyeceği ileri sürüldü

Fotoğraf: Twitter

Olay TV'nin eski ortağı Hüseyin Köksal ile KRT TV yönetiminin protokol anlaşmasını yaptığı iddia edildi.
 
Medyakoridoru'nun haberine göre, Köksal ile kanal yönetimi ön protokol anlaşmasını imzaladı ve 30 milyon lira karşılığında KRT TV'yi satın aldı.

KRT kaynakları, Olay TV'nin muhasebe görevlilerinin, 25 Ocak Pazartesi gününden itibaren KRT TV'nin hesaplarını incelemek için kanalda olduğunu ve kanal yönetiminin satışla ilgili bugün çalışanlara açıklama yapacağını açıkladı. 

Devir işleminin ise 2 Şubat tarihine kadar tamamlanacağı, KRT TV'nin tüm ekipmanlarıyla birlikte Olay TV'nin Kağıthane'de bulunan ofisine taşınacağı ifade ediliyor.

KRT TV'nin mevcut çalışanlarıyla ilgili İSE henüz bir açıklama yapılmadı. KRT'de şu an için 80 çalışanın görev yaptığı belirtiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 gün dayanmıştı

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan ve baskı gördüğü öne sürülen Olay TV, iktidarın Çağlar'a baskı uyguladığı iddialarının ardından 25 Aralık’ta ekranını karartmıştı.

Çağlar ise kanal konusunda iktidar tarafından baskı görmediğini söyleyerek kanalda HDP’nin grup toplantılarının diğer partilerin aksine tamamının yayınlandığı iddiasını dile getirmişti.

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ise Çağlar'ın bu iddiasına Twitter hesabından siyasi partilerin canlı yayınlarına ayırdıkları süreleri paylaşarak yanıt vermişti.. Sarılar paylaşımında "Rakamlar ortada. Sahi neden kapattırdınız?" sorusunu da yöneltmişti.

 

 

Independent Türkçe, Medya Koridoru

DAHA FAZLA HABER OKU