MHP'li Büyükataman: Ahlak ilkelerini çiğneyerek iftira atma yarışına girenlere karşı edebimizle davranıyoruz

Büyükataman açıklamada, son günlerdeki tartışmalarda Bahçeli'nin hedef alındığını belirterek, "Bu hadsizlik son bulacağı yerde her geçen gün şiddetini artırmaktadır" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin odak noktasında olduğu gündemdeki tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Gazeteci Orhan Uğuroğlu'na yönelik saldırılarla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hedef alındığını belirterek, "Bu hadsizlik son bulacağı yerde her geçen gün şiddetini artırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Büyükataman, "Partisinin Genel Başkan Yardımcısı’na düzenlenen saldırıdan memnun olduğu hissi uyandıran Davutoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın gerçekleştirdiği sözde geçmiş olsun ziyareti; tam da kurgulandığı üzere Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize iftira atma, kin kusma seansına dönüşmüştür" dedi.

Büyükataman açıklamasında şöyle devam etti:

Aynı şekilde İP’in ucundaki hanımefendi, “sırf Devlet Bahçeli’ye inat kendini zorla davet ettirdiğini” itiraf ettiği TV kanalında hamisi Kılıçdaroğlu’nun ve görevdeşi Serok Ahmet’in kaldığı yerden devam etmiştir. Devlet Bahçeli’ye inat, terör örgütlerinin uzantılarıyla, kirli odaklarla paslaşanların; bu ucube tavırlarına şaşırıyor değiliz. Herkes meşrebinin gereğini yapmaya devam edecektir. Zihni Başbakan olduğu dönemde kilitlenip kalmış olan ve görevden alınmasını psikolojik olarak kaldıramadığı davranışlarına, sözlerine, gözlerine yansıyan Davutoğlu’nun siyasetini MHP düşmanlığı üzerine kurgulaması da tabiidir. Kaşgarlı Mahmud, Türklük biliminin başucu eseri olan ansiklopedik sözlüğünü bugün kaleme almış olsa idi, “Kedi yavrusu miyavlayarak doğar.” atasözünün karşısına örnek cümle olarak muhakkak ki Serok Ahmet’i ve yedek akçe Babacan’ı koyardı.

Söz konusu siyasi partileri "particikler" olarak niteleyen Büyükataman, "Her ne kadar siyasetçi yahut gazeteci olduklarını iddia etseler de siyaset ve gazetecilik ahlakıyla arasında mesafe bulunanların göbekten bağlı oldukları çevrelere bir menfaat devşirme ihtimali gördüklerinde ne kadar alçalabileceklerinin şuuruyla izledik" dedi.

"Alçakça tezgâhlanmış kara kampanyalara asla teslim olmayız" diyen Büyükataman şunları kaydetti:

Hele hele önüne gelenin vurup güç denemesi yapacağı bir kum torbası hiç değiliz. Yumuşak başlı isek de uysal koyun görülemeyiz. Çakallık yapana bozkurt gibi dikiliriz. Bir adım yaklaşana on adımla koşarız. Bir el uzatanı koca bir yürekle kucaklarız. Ancak ülkemize ve ülkülerimize kefen biçen olursa da, o kefeni başlarına geçiririz.

Tüm ahlak ilkelerini çiğneyerek iftira atma yarışına girenlere karşı edebimizle davranmamıza rağmen, edepsizliği yöntem olarak belirleyenler gemi azıya almışlardır.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket; kâğıt israfı sözde gazeteleri silah, bant israfı sözde TV kanallarını kalkan olarak kullananlar karşısında asaletini korumaya devam edecektir. Fırlattıkları kar topu ile yüce dağa zarar vereceğini zannedenler, geçmişteki emsalleri gibi üzerlerine çektikleri çığın altında kalacak, yok olup gidecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU