Cemaat liderinin mezarı taşındı, polis ile cemaat arasında gerginlik yaşandı

Dernek önündeki arsaya defnedilen cenazenin mezarlığa taşınması sırasında arbede çıktı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, 6 Kasım tarihinde hayatını kaybeden Yakup Tellioğlu'nun (Haşimi) konut arazisine defnedilen cenazesinin taşınması sırasında olaylar çıktı. Cemaat lideri ve şeyh olarak bilinen Tellioğlu'nun yöneticisi olduğu Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği'nin üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı.

6 Kasım’da 56 yaşında hayatını kaybeden Tellioğlu’nun cenazesi yöneticiliğini yaptığı derneğin önündeki boş alana defnedilmişti.

Resmi olarak Kartepe Fatih Sultan Mezarlığı'na defnedilmesi gereken cenazenin dernek önüne defnedildiği iddiaları sonrasında başlatılan soruşturmanın ardından Kocaeli Valiliği tarafından cenazenin mezarlığa taşınmasına karar verildi. Kararın ardından gece saatlerinde dernek bahçesine giden çok sayıda polis ve belediye ekipleri ile mezarın kaldırılmasını istemeyen dernek üyeleri ile gerginlik yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dernek üyelerinin araçları ile mezara giden yolun kapatılması sonrasında olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilerek araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

 Uzun süren çalışmaların ardından belediye ekiplerince dernek önünden çıkarılan cenaze, Fatih Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU