Karar yazarı: AK Parti karşıtlığı, Saadet Partisi’nin yapısal özelliğidir

“AK Parti’nin bugünkü sıkıntılarından kurtulmasının tek bir yolu var”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı İbrahim Kiras, Saadet Partisi’nin AK Parti’ye destek vererek Cumhur İttifakı’na katılacağı iddialarını yazdı. Böyle bir olasılığı gerçekçi bulmadığını belirten Kiras, “AK Parti karşıtlığı, doğru veya yanlış, Saadet Partisi’nin yapısal özelliğidir” dedi.

Kiras, bugünkü köşe yazısında Saadet Partisi hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Zaten Cumhur ittifakına katılması düşünülebilecek belki de son parti Saadet’tir. Çünkü AK Parti karşıtlığı, doğru veya yanlış, Saadet Partisi’nin yapısal özelliğidir. Karamollaoğlu’nun çıkıp da “Gördüğüm lüzum üzerine iktidara destek veriyorum” demesi kendi kendini inkâr demek olur. Böyle bir adım atılacağına ihtimal vermek için hayal aleminde yaşamak gerekir. Bana sorarsanız, Asiltürk’ün de böyle bir niyeti olamaz. Çünkü AK Parti politikalarına karşıtlığı o hareket içindeki herkesten daha keskindir. İyi günlerinde hep karşısında durduğu bir iktidara tam da son nefesinde oksijen verip ömrünü uzatmayı arzu edeceği düşünülemez. Zaten şimdi farzımuhal böyle bir arzuya kapılmış olsa bile bunu herhalde dile getiremez. Böyle bir şeyi ne tavana ne de tabana kabul ettiremeyeceğini bilir; bu uğurda partinin çatlayıp otoritesinin berhava olmasını göze alamaz. İktidar cephesini heyecanlandıran sözleri muhtemelen partisinin ittifaklar konusunda çok katı bir angajman içinde olmadığını ifade gayesiyle ve başka bazı ince siyasi hesaplarla söylemiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Diyelim ki Saadet Partisi kendi varlık gerekçesini yok sayarak Cumhur İttifakı içinde yer aldı” diyen Kiras, şöyle yazdı:

Böyle bir manevra iktidar açısından neyi değiştirir? Kötü yönetimden, yanlış yönetimden, partizan yönetimden bıktığı için iktidar partisine küsen seçmen “Aaa, Saadet ülkenin iyi yönetilmediğini söylemekten vaz geçmiş, o zaman biz de yuvamıza geri dönelim” mi diyecekler?

İktidar partisi, Nasrettin Hoca’nın fıkrasındaki gibi, samanlıkta kaybettiği yüzüğü orası karanlık diye dışarıda arıyor.

Seçmen ülke iyi yönetilmiyor diye senden ayrılıp muhalefet safına geçmişse muhalefet partilerini muhalefet yapmaktan vaz geçirerek küskün seçmeni geri kazanamazsın. Yüzüğü düşürdüğün yerde arayacaksın.

AK Parti’nin bugünkü sıkıntılarından kurtulmasının tek bir yolu var. Hem de çok basit bir yol bu: Vaktiyle yüzde elli bandında oy alırken ne yapıyorsa yine onu yapmak.

Peki, istese de yapabilir mi bunu? Siz söyleyin.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU