ABD'de 1 ayda 90 bin kişi Kovid-19'dan ölebilir

Uzmanlar, 1 ay içinde virüs nedeniyle 90 bin insanın hayatını kaybedebileceği şeklindeki projeksiyonu paylaştı

Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Kovid-19'la Mücadele Görev Gücü, gelecek 4 hafta içinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkede 90 bin kişinin yaşamını yitirebileceğini bildirdi.

Geçen hafta göreve gelen Joe Biden'ın Kovid-19'la mücadele ekibi, Beyaz Saray'da sanal olarak düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Biden yönetiminin temel önceliğinin toplumun daha büyük kesimlerini daha hızlı şekilde aşılamak olduğunu anlatan kurul üyeleri, Pfizer ve Moderna'dan alınacak 100'er milyon dozluk ilave aşıların büyük önem taşıdığını vurguladı.

AA’nın aktardığına göre salgının ABD genelinde halen ciddi şekilde etkisini hissettirdiğini belirten uzmanlar, 1 ay içinde virüs nedeniyle 90 bin insanın hayatını kaybedebileceği şeklindeki projeksiyonu paylaştı.

Uzmanlar, 435 binden fazla insanın salgın yüzünden hayatını kaybettiği ABD'de son dönemde günlük ortalama ölüm sayısının 3 binin üzerine çıktığına dikkati çekti.

Biden "İşler daha da kötü bir hal alacak" demişti

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da önceki gün düzenlediği basın toplantısında, "Pfizer ve Moderna aşılarından 100'er milyon doz daha alacağız. Bu bir savaş zamanı çabası. Yaz sonuna ya da sonbahar başına kadar 300 milyon Amerikalıya yetecek kadar aşımızın olmasını bekliyoruz" demişti.

Biden aşıyla ilgili planlarının zaman gerektirdiğine de işaret ederek, "Şubat sonuna kadar Kovid-19 kaynaklı ölümlerin 500 bini bulacağı tahmin ediliyor. İşler iyiye gitmeden önce, daha da kötü bir hal alacak" uyarısında bulunmuştu.

Ülkede son durum ne?

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, ABD'de virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 151 bin 246 artışla 26 milyon 14 bin 892'ye çıktı.

Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 132 artarak 435 bin 540'a ulaştı.

Bugüne kadar iyileşenlerin sayısı 15 milyon 768 bini ve Kovid-19 testi yaptıranların sayısı 302 milyon 863 bini geçti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU