Akşener kürsüye Doğu Türkistanlı kadını çağırdı, kanallar yayını kesti: Bu nasıl bir zihniyet?

İYİ Partili isimler, yayının kesilmesine sert tepki gösterdi. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Bu nasıl bir zihniyet?” diye sordu

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında Doğu Türkistanlı bir kadını kürsüye çıkardığı anlarda TBMM TV, ajanslar ve televizyon kanalları canlı yayını kesti.

Yayının kesilmesine İYİ Partili isimler sert tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, tepkisini “Doğu Türkistan’da yaşanan zulme 3 maymunu oynama zihniyetiniz TBMM canlı yayınını keserek tekrar zuhur etti, bu nasıl bir zihniyet?” şeklinde dile getirdi.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise, “Doğu Türkistan'ın mazlum sesini haykırmak en çok TBMM'ye yakışır. Keşke kesmeseydiniz!” dedi.

Kürsüye çıkan Abduraşid: 2017'den beri ailemle iletişim kuramıyorum

Kürseye çıkan Doğu Türkistanlı Nursiman Abduraşid, tüm ailesinin hapse atılmasının sebebinin kendisinin Türkiye'ye okumaya gelmesi olduğunu söyledi.

Abduraşid yaşadıklarını şöyle anlattı:

Şu an İstanbul'da prestijli bir firmada çalışıyorum ama maalesef sevincimi ailemle, kardeşlerimle paylaşamıyorum. İnanın ki şu an Allah düşmanıma bile vermesin dediğim bir durumdayım. 18 Haziran 2017'den beri ailemle iletişim kuramıyorum. Ne akrabalarıma ne de kardeşlerime ulaşabildim. Tam 3 senelik çabadan sonra öğrendim ki annem, babam, abim ve küçük kardeşim ilk önce 21. yüzyılın toplama kamplarına götürülmüş, sonra da hiçbir gerekçe gösterilmeden hapis cezasına çarptırılmış.  Babam 55 yaşında emekli memur. 16 yıl 11 ay hapse çarptırılmış. Annem 52 yaşında 13 yıl hapse çarptırılmış. Abim 34 yaşında 7 yıllık hapse çarptırılmış. Küçük kardeşim 15 yıl 11 aylık hapse çarptırılmış. Onların suçu neydi? Çocuklarının mutluluğu ve başarısı için tüm hayatını adamış annem ve babam, abim ve kardeşim ne gerekçeyle bu kadar zulme maruz kalıyor? Uluslararası kamuoyu ve medyaya sunulan raporlardan gördüğünüz gibi 2017'den beri Çin kendi yasalarını hiçe sayıyor. Mesela Türkiye'ye okumaya gelmek, yurt dışında ticaret yapmak hatta yurt dışında akrabalarıyla iletişim kurmayı bir suç olarak nitelendirdi. Ve şu an 3 milyondan 5 milyona kadar kardeşlerimiz toplama kampında bulunmaktadır. Benim ailemin başına gelen bu zulmün sebebi de benim. Yani benim Türkiye'de bulunmam. 

Öte yandan Doğu Türkistanlı kadının konuşmasının bitirmesi üzerine Anadolu Ajansı ve TBMM TV yayını tekrar canlı olarak vermeye başladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU