Kurgu videonun ardından Youtuber Fariz B. hakkında gözaltı kararı verildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Fariz B. hakkında, söz konusu videonun mizansen olduğunun anlaşılması üzerine soruşturma başlattı

Fotoğraf: Twitter

Bağcılar'da geçen günlerde su ve mendil satan bir çocuğun açım diyen bir kişiye para verdiği videonun mizansen olduğu ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Fariz B. hakkında soruşturma başlattı ve gözaltı kararı verdi.

Kaymakam Eldivan: Hepimiz üzüldük

9 yaşındaki çocuk ve ailesiyle bir araya gelen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, olayın kurgu olduğunu ve videoyu çekip paylaşan sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

Olayı araştırdıklarında ve aileyle görüştüklerinde böyle bir şeyin olmadığını ve Youtuber'ın bunu tamamen kurgusal olarak video çekme amaçlı yaptığını öğrendiklerini dile getiren Eldivan, şunları kaydetmişti:

Bu noktada işin doğrusu hepimiz üzüldük. Çünkü bu yaştaki bir çocuğun sadece bu amaçla kullanılması da doğru değil.  Biz devlet olarak da bu pandemi sürecinde hem vatandaşlarımıza hem de çocuklarımıza olabildiği kadar sahip olduk, sahip olmaya da devam edeceğiz. Biz burada bugün İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın da talimatıyla geldik, aileyle görüştük, çocukla görüştük. Hamdolsun ailenin durumu da iyi. Şu anda içinde bulunduğumuz restoranı işletiyorlar, 17 yaşlarındaki çocuklarıyla da paket servisi yapıyorlar.  Ailenin maddi olarak da bir sıkıntısı yok.

Anne S.K.: İçeriği hakkında hiçbir bilgim yoktu

Anne S.K. de  görüntülerin tamamen mizansen olduğunu anlatarak, çocuğunun sokakta mendil satacak kadar durumlarının kötü olmadığını ifade ettimişti.

Youtuberların oğlunun arkadaşı olduğunu dile getiren S.K, "Geldiler oğlumla video çekmek istediklerini söylediler. Biz aslında oğlumun arkadaşına söyledik, eğlenceli bir videoda oğlumu da çekersin diye. Tamam dedi. Aynı gün geldi oğlumu dükkana getirdik sonra da tanımadığım Fariz geldi.  Ondan sonra gönderdik ancak videonun içeriği hakkında hiçbir bilgim yok. Geldiğinde oğluma ne videosu çektin diye sordum" demişti.

Sosyal medyadaki görüntülerde mendil ve su sattığı iddia edilen M. B. K. da olayın tamamen kurgu olduğunu, Youtuber'ın yönlendirmesiyle eğlence amaçlı çektiklerini ancak işin bu boyuta varacağını tahmin edemediğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU