CHP Milletvekili Çelebi, Kaftancıoğlu'nun sözlerine kapatılan Zaman'ın manşeti ile yanıt verdi

Kaftancıoğlu’nun “Atatürk'le sorunu olanla dostluk dahi yapmam” sözlerine yanıt veren Çelebi, Kaftancıoğlu’nun Zaman gazetesine verdiği demecin fotoğrafını paylaştı

CHP Milletvekili Çelebi, Canan Kaftancıoğlu'nun kendisi hakkındali sözlere sosyal medyadan yanıt verdi / Fotoğraf: Twitter

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kamuoyuna açık bir mektup kaleme almış “Başka bir yol yokmuş gibi Kürt kökenli vatandaşlarımıza terörle arasına mesafe koymayan HDP’li siyasi elitler üzerinden gitmeyi kabul etmiyoruz” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelebi ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu için de “Partiye üye bile olmaması gerekiyor, çünkü Atatürk’ün adını ağzına almıyor” demişti.

Halk TV yayınında kendisine bu sözler sorulan Canan Kaftancıoğlu, "Ben il başkanı olmadan önce CHP’nin parti meclisi üyesiydim. Mehmet Ali Bey’in Silivri’den tahliye olduktan sonra ilk ziyaret ettiği yerlerden biri benim evimdi. Sayın Çelebi’nin benim Atatürk ile sorunum olduğunu düşündüğünü sanmıyorum. Kendisi ile çelişir” yanıtını verdi.

Çelebi’den yanıt

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise Kaftancıoğlu’nun kendisi için “Önceden sorunu yoktu şimdi mi oldu?” sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Kaftancıoğlu’na ziyaretinin Ümit Kaftancıoğlu’nun anmasına katılmak için olduğu ve bu şekilde Kaftancıoğlu’nu tanıdığını belirten Çelebi, “Cezaevinden tanımam. Aynı PM’de görev yaptığı birini cezaevinde zannetmesi trajikomik. Abimle tanışıklığı sebebiyle evine bir kez gittim. Davalardaki konumuna gelince aşağıdadır” diyerek, Kaftancıoğlu’nun kapatılan Zaman gazetesine verdiği demecin görüntüsünü paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU