Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk'ten "ittifak" açıklaması: Seçime bir hafta kala buna karar verilir

İttifak tartışmalarına değinen Asiltürk, şimdi konuşmanın erken olduğunu dile getirerek, "İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk'ü 7 Ocak'ta evinde ziyaret etmişti / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ve ittifak konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kudüs TV'ye açıklamalarda bulunan Asiltürk, görüşme ile ilgili Erdoğan’ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirterek, "Sayın cumhurbaşkanı devletin başkanıdır. Devletin başkanı bir nezaket gösterip benim ziyaretime gelmişse ben onun söylediklerinin dışında bir şey söylemem benim edep anlayışıma, saygı anlayışıma uygun olmaz" dedi.

Türkiye ikiye ayrıldığını ve bir yarının diğer yarıya hasmı gibi davrandığını söyleyen Asiltürk şöyle devam etti:

İlk bu ortamı düzeltme hareketini sayın Cumhurbaşkanı yaptı. Beni ziyarete geldi. Bu bir parti ziyareti değildi. Erbakan bu davanın lideriydi, sonrasında bu konumu istemediğim halde bana zorla devrettiler. Sayın cumhurbaşkanı milli görüş liderini ziyarete geliyor. Bu çok takdir edilecek bir şey. Particilik yapmak için değil. Kendisi de bu olgunluğu göstererek ziyareti yapınca toplumda çok olumlu etki yaptı. Bütün partilerin böyle davranması lazım. Kardeşim sizin fikriniz Türkiye’yi şöyle şöyle ölçüler içinde idare etmek diyebilirsiniz. Size inananlar sizinle beraber olsun. Ama inanmayanları aşırı derecede tenkit edemezsiniz. Saadet Partimizin de ölçülü olarak kardeşliği sağlayacak bir üslupla hareket etmesi lazım. Arkadaşlarımız büyük ölçüde değiştiler ama biraz daha zamana ihtiyacımız olacak.

"İttifak konusuna seçime bir hafta kala karar verilir"

Görüşme içeriğinin bir ittifak konusu olup olmadığına da cevap veren Asiltürk, "İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" dedi.

"İYİ Parti de iyi ilişki kurma arzusunda"

Saadet Partisi'nin hangi ittifakın için yer alacağıyla ilgili konuşulmasının şimdiden erken olduğunu dile getiren Asiltürk,  "Benim hissettiğim bu grupların değişmesi de söz konusu. Mesela bazı partiler hakkında değerlendirmeler onları rahatsız edebilir ama… Mesela AK Parti’yle birlikte hareket etme konusunda başka bir parti de şey edebilir. Şimdiye kadar resmen ifade edilmese bile onlar anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

"Başka partilerden" kastının İYİ Parti olup olmadığıyla ilgili gelen bir soruya ise Asiltürk şu cevabı verdi:

Ben söylesem adını ben söylerim. Ben bunu kimseyi kırmadan, birilerinin adına bir şey söylememek için dikkatle konuşuyorum. Böyle bir görüntü var. Birlikte olacaklar manasında değil ama İYİ Parti de iyi ilişki kurma arzusunda. Bunu gösteriyor. Bunun neticesinde epey zaman var. Ne olur bilemeyiz ama bizim iyi niyetle bunları teşvik etmemiz lazım. Partiler toplumu yönlendiriyorlar. Partide çatışma olunca toplumda çatışma oluyor. Bunu dikkate alarak partilerin iyi ilişki içerisinde olması lazım. Bana ısrarla sordular. Tüm partilerle iyi ilişki içerisinde olacağız. İyi ilişki içinde olmak insani, ahlaki bir görevdir. Ama fikrini kendi ortaya koyup savunup, karşıdakini de küçük görecek gibi değil. Ben senin şeyini uygun görmüyorum dersek bu toplumu düzeltiriz. Ben bunu uygulamak için çırpınıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU