Gökhan Güneş: İşkence gördüm, ajanlık teklif ettiler

20 Ocak’ta kaçırılan ve 138 saat sonra evine dönen Gökhan Güneş serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını anlattı

İstanbul Başakşehir’de 20 Ocak günü kaçırılan elektrik işçisi Gökhan Güneş 138 saat sonra evine döndü. Güneş, İnsan Hakları Derneği’nde açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaçıranların kendilerini, “Biz bilinmeyenleriz” olarak tanıttığını iddia eden Güneş, nereye götürüldüğünü bilmediğini söyledi. 

Kendisine elektrikli işkence yapıldığını söyleyen Güneş, tecavüz tehdidi ile karşı karşıya kaldığını, çıplak şekilde darp edildiğini, 5 gün boyunca elektrik, kaba dayak ve soğuk su işkencesi yapıldığını, 24 saat ırkçı marş dinletildiğini, dikey “mezara” konulduğunu ileri sürdü. 

Ajanlık teklif ettiler

Ajanlık teklifi aldığını söyleyen Gökhan Güneş, “Bizimle çalışmalısın, bizimle çalışır mısın? İşbirliği içerisinde olma gibi tehditleri oldu. Daha sonra birkaç kez bizim kim olduğumuzu biliyor musun? Sorular da benim onlara muhtemelen istihbaratçısınız söylemlerim üzerine evet ya da hayır demediler fakat bazı konuşmalarında ‘biz görünmeyenleriz’ şeklinde söylemleri oldu” dedi.

“Saldırı kimliğimizden kaynaklı”

Güneş, "Bu saldırıların amacı bir şekliyle bulunmuş olduğumuz taşımız olduğumuz kimlikten kaynaklı. Sosyalist kimlikli kişilere daha önce bu saldırılar çok kez gerçekleşti. Bu 90’ların bir politikası olarak ortaya çıktı. Bugün uygulanıyor muhtemelen bu akıl, bu uygulamaları bundan sonra ki günlerde de uygulamaya devam edecek” dedi.

Gökhan Güneş'i annesi Nazife Güneş ise, bir daha hiç bir ailenin böyle bir durumun başına gelmemesini temenni ederek, Cumartesi İnsanları’na teşekkür etti ve onların da bir an önce yakınlarına kavuşmasını temenni ettiğini söyledi. 

"Yoldaşlarımızın, müvekkillerimizin kaçırılmasına, kaybedilmesine izin vermeyeceğiz"

Gökhan Güneş’in yakınları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları, Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Bu ülkenin devrimci, demokrat halklarının kanı ile duş almak isteyenlere meydanlarda miting düzenleme hakkı veren iktidar, çapulcu çetelerini dışarı çıkarmak için özel yasa çalışmaları yapan ortağı Gökhan Güneş’in güpegündüz İstanbul gibi bir şehrin merkezinde , herkesin gözü önünde kaçırılmasına göz yummuştur” denilen açıklamada “Bizler özgürlükçü, demokrat hukuk kurumları olarak, devlet içindeki çetelerin ülkeyi 90‘lara, JİTEM artıklarının ülkeyi yeniden faili meçhuller ülkesine çevirmelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU