Cumhurbaşkanı Erdoğan: En gelişmiş ülkelerde aşı sıkıntısı var, biz ise aşılamaya devam ediyoruz

Türkiye'nin aşılama konusunda başarılı olduğunu söyleyen Erdoğan, "En müreffeh ülkelerinde dahi yürek burkan salgın sürecini, biz geride bırakmayı başardık" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sosyal Atama Töreni'nde açıklamarda bulundu.

Devlet korumasında yetişmiş gençlerden 193'ünün, engelli vatandaşlardan 2 bin 140'nın, şehit ve gazi yakınlarından 370'nin atamasının yapılacağını aktaran Erdoğan, "Bu kardeşlerimize görev yerlerinde başarılar temenni ediyorum. Türkiye'nin anayasamızda belirtilen sosyal devlet tezahürü olarak gördüğüm bu uygulamada emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

"Bizim geleneğimizde devlet kimsesizlerin de kimsesidir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ailelerini kaybeden evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Tarihimizin en önemli kurumları olan vakıfların hemen tamamının senedinde öksüzlere ve yetimlere sahip çıkma maddesi yer almaktadır. Rahmetli Kazım Karabekir Paşa'nın yetim ve öksüz kalan çocuklara gösterdiği ali cenaplık hafızalarımızdadır. Bu model maalesef devam ettirilememiştir.

Erdoğan, hükümet olarak engelli vatandaşlar ile şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını belirtti.

"Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı başlatılan aşılama çalışmalarına ilişkin de değerlendirmlerde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Neredeyse 1 yıla yaklaşan salgın döneminde ne sağlık krizi ne sosyal çöküntü görüntülerine şahit olduk. 46 milyar lirayı geçen sosyal koruma kalkanı ödemelerimiz ile ülkemizin ayakta kalmasını sağladık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var. Biz ise şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek. Aşılamaya devam ediyoruz. En müreffeh ülkelerinde dahi yürek burkan bu süreci, biz geride bırakmayı başardık. Bu yılın bütçesinde sosyal destek harcamaları için 81 milyar lirayı ayırdık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU