ABD'li belediye başkanı, maske takmadığı için kendisine karşı çıkan kişiye biber gazı sıktı

Yemek yediği mekanda maske zorunluluğu olmadığını savunan Ted Wheeler, tepki çeken müdahalesinden önce muhatabını uyardığını söyledi. Ancak olaya dair ses kaydında böyle bir ikaza rastlanmadı

Ted Wheeler geçen yıl ırksal adalet talebiyle düzenlenen eylemler sırasında bazı grupların hedefi olmuştu (AP)

Portland'ın Demokrat Belediye Başkanı Ted Wheeler'ın, kendisini kurallara uymayıp maske takmamakla suçlayan bir kişinin yüzüne biber gazı sıktığı ortaya çıktı.

Russia Today'in (RT) haberine göre pazar gecesi yaşanan olayda Wheeler, yemekte eski Belediye Başkanı Sam Adams'ın kendisine eşlik ettiği bardan çıkarken öfkeli bir vatandaşla karşı karşıya kaldı.

Wheeler arabasına doğru yöneldiğinde, kendisi de maskesiz olan adam, belediye başkanını yemek yerken fotoğrafladığını iddia etti ve muhatabının içeride maske takmayarak şehrin koronavirüs kurallarını ihlal ettiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oregonian gazetesinin elde ettiği rapora göre Wheeler hadiseyle ilgili polise verdiği ifadede, "Arabama yaklaşmıştım. Bu kişi yanıma geldi. Maskesi yoktu ve hemen karşımda durup beni videoya çekti. Kişisel güvenliğimden kaygı duymaya başladım. Geri çekilmesi gerektiğini açıkça söyledim ama yapmadı. Yakın mesafede durdu. Ben de biber gazı spreyini çıkarıp gözlerine doğru sıktım" dedi.

Wheeler bu eylemi öncesinde karşı tarafı uyardığını söylese de yerel bir medya kuruluşu tarafından edinilen ses kaydında bu tür bir bilginin olmadığı belirtildi. Kayda göre ikili arasındaki anlaşmazlık, hışırtılı bir sesle kesilmişti.

Adama spreyle müdahale eden Wheeler'ın, 40 yaşlarındaki bu kişiye gözlerini yıkaması için bir de su şişesi fırlattığı ve sonra hızla olay yerinden ayrıldığı ifade edildi.

Oregonian'a göre Wheeler ayrıca söz konusu mekanda Adams'la kapatılmış bir bölmede yemek yediklerini ve bu yüzden koronavirüs kurallarını ihlal etmediklerini söyledi.

Olayın duyulmasıyla birlikte Wheleer eleştirilerin hedefi olurken, kimileri belediye başkanının pandemi sırasında her gece dışarı çıktığını söyledi.

Bazıları da Wheleer'ın biber gazı spreyi kullanmasının "yasadışı" olduğunu belirterek, böyle bir eylemde bulunmuş kişinin "bir otobüs sürücüsü, öğretmen ya da bakkal olması halinde muhtemelen belediye başkanına gösterildiği gibi hoşgörüyle karşılaşmayacağını" ifade etti.
 


Bu ay yaşanan bir başka hadisede bir grup eylemci, Portland'da yemek yediği sırada Wheeler'ın yanına yaklaşmıştı. Belediye başkanının ofisi, grubun bir üyesinin Wheeler'a saldırmaya başladığını ve onunla fiziksel temas kurduğunu belirtmişti.

Diğer yandan, 2020'de Portland'da ırksal adalet talebiyle gerçekleşen protestoların doruk noktasına ulaştığı sırada Wheeler'ın istifasını talep eden göstericiler belediye başkanının kaldığı konutun camlarını kırmış ve yangın çıkararak Wheeler'ı başka bir yere taşınmak zorunda bırakmıştı.


Independent Türkçe, Russia Today, Oregonian

DAHA FAZLA HABER OKU