BBP Genel Başkanı Destici: HDP'nin kapatılması zaruretini ısrarla ve kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz

HDP’nin kapatılması çağrısı yapan Destici, “Birinci görev Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nındır. Eğer görevini geciktirirse, HDP'nin kapatılması noktasında çok açık, net fikirler ortaya koyan grubu bulunan partilerden biri, bu süreci başlatmalıdır” dedi

Fotoğraf: AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'nin bazı temsilcilerinin, vali ve kaymakamları hedef alarak "militan" suçlamalarında bulunmasının bühtan olduğunu belirterek, "CHP'nin bu ifadeleri kullanan sözcüleri, militan ve teröristi başka yerde değil, ittifak ortakları HDP'nin ya da Boğaziçi eyleminde olduğu gibi sokakta iş birliği yaptıkları DHKP-C ve TİKKO'nun içinde arasın" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulamasında diğer ülkelerle kıyaslandığında tecrübesini konuşturduğunu ve çok başarılı bir süreç geçirdiğini ifade eden Destici, aşı karşıtı söylemlere itibar edilmemesini istedi.

Yeni başkan Joe Biden’ın görevebaşladığı ABD ile ilişkiler konusunda da değerledirmeler yapan Destici, "Türkiye ile ABD arasında, bu aşamada ilişkilerinin iyileşmesi pek mümkün gözükmemektedir. Çünkü ABD, PKK terör örgütüne PYD kılıfıyla desteğe devam etmekte, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını yok saymakta, Libya'dan Azerbaycan'a dünyanın her coğrafyasında Türk ve Müslüman'ın karşısında politika geliştirmektedir. Onun için bizim ABD ile güllük gülistanlık ilişkimiz olmaz. Buna hazırlıklı olmalıyız, kendi önlemimizi almalıyız, mücadeleden asla geri adım atmamalıyız" diye konuştu.

Destici, gıda fiyatlarının anormal şekilde artmasına mutlaka çare bulunması, fırsatçılara ve milletin soyulmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. 

"HDP'nin kapatılması zaruret"

HDP İstanbul Esenyurt parti binasına düzenlenen operasyondan sonra servis edilen görüntüler hakkında da konuşan Destici, şunları söyledi:

 Asıl şaşırtıcı olan, bu terör örgütünün eleman toplama şubesi olarak çalışan; aday listeleri ve yönetimi terör örgütü PKK tarafından belirlenen; iradelerini, söylemlerini, istikballerini, ilişkilerini, terör örgütüne teslim etmiş bir topluluğun siyasi parti olarak görülmesi; bu topluluğun Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış ve devlet kurmuş Gazi Meclis'te yer bulabilmesi; bu topluluğun faaliyetlerinin devlet bütçesinden verilen onlarca trilyon lirayla finanse edilmesidir. Dış kaynaklı hiçbir kara propagandayı dikkate almadan, hiçbir kınamaya aldırmadan, bu gerçeği, bu çarpıklığı, terörle iltisakı, iş birliği, ilişkisi konusunda hiçbir şüphe olmayan HDP'nin kapatılması zaruretini ısrarla ve kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz. Birinci görev Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nındır. Eğer bu görevini geciktirirse, Gazi Meclisimizde, HDP'nin kapatılması noktasında çok açık, net fikirler ortaya koyan grubu bulunan partilerden biri, bu süreci başlatmalıdır.

CHP'ye terör tepkisi 

CHP'nin bazı temsilcilerinin, vali ve kaymakamları hedef alarak "militan" suçlamalarında bulunmasının, talihsizliğin ötesinde kara bir bühtan olduğunu söyleyen Destici, "CHP'nin bu ifadeleri kullanan sözcüleri, terörist ya da militan görmek istiyorsa ittifak ortakları HDP Grubu içerisinde yeteri kadar çok sayıda militan ve terörist görebilirler. Militan ve teröristi başka yerde değil, ittifak ortakları HDP'nin ya da Boğaziçi eyleminde olduğu gibi sokakta iş birliği yaptıkları DHKP-C ve TİKKO'nun içinde arasın. Bu tür ithamlardan aklı başında siyasetçileri uzak durmaya, birleştirici dil kullanmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkanı Destici: HDP'nin kapatılması zaruretini ısrarla ve kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU