Uludağ'da tepki çeken partinin yapıldığı otel kapatıldı

Uludağ'da koronavirüs tedbirleri dikkate alınmadan yapılan müzikli partinin ardından, eğlencenin gerçekleştiği otel Osmangazi Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 10 gün süreyle kapatıldı

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da dün ortaya çıkan müzikli parti görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede yayılarak, büyük tepki toplamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı eğlencede, yüzlerce genç koronavirüse aldırış etmeden eğlenmişti.

Görüntüler  tepki toplarken, dün Bursa Valiliği ve Jandarma koordinesinde, Uludağ’daki otel ve kafe işletmecilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda, kurallar ve genelge gereği alınması gereken tedbirler konuşuldu.

Öte yandan tepki çeken görüntülerin kaydedildiği işletmeye ise 85 bin lira para cezası uygulandı.

Valilikten açıklama: Otel ile ilgili kapatma kararı yargı sürecinde

Tepki çeken parti hakkın Bursa Valiliği de bir açıklama yaptı. Partinin yapıldığı otelin çalışma ruhsatının bulunmadığı,  Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından çalışma ruhsatı bulunmaması nedeniyle kapatma işlemi kararı alındığı ancak ilgili şirketin idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı, kapatma işlemi ile ilgili yargı sürecinin beklenildiği belirtilen açıklamada, otel inşaatının son iki katının kaçak olduğu vurgulandı.

Otel 10 gün kapatıldı

 Açıklamada ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünün bilgisi ve izni haricinde bir alt taşeron şirkete usulsüz bir şekilde kiralama işlemini yapıldığı, bu nedenle Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünce izninin iptal edildiği, 15 Ocak 2021 tarihinde yine aynı otelde yüksek ses müzik yayını yapıldığı ve pandemi kurallarına uyulmadığı tespit edildiğinden işletmeye ve (10) kişiye 1593 sayılı Hıfzıssıhha  Kanununun 282. md. gereğince 76 bin 380 TL idari para cezası uygulandığı, 25 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya çıkan görüntüler ile ilgili yapılan çalışma sonucunda çıkan görüntülerin  bu otele ait olduğu yüksek sesle  müzik yayını yapıldığı ve pandemi kurallarına uyulmadığı, yapılan  teknik  incelemede  tespit yapılmasın diye delil karartma (kamera görüntülerinin  silinmesi) girişiminin bulunduğu tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine 26 Ocak 2021 tarihinde Osmangazi Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile adı geçen otelin (10) gün faaliyetinin durdurulmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, ayrıca ilgili şirket ve tespit edilen kişiler hakkında idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Görüntülerin ardından Uludağ sessiz kaldı

Dün gündeme gelen çarpıcı görüntülerin ardından Jandarma ekipleri, Uludağ’daki tedbirlerini arttırdı. Dün gece saatlerinde Uludağ’da sessizliğin hakim olduğu, tatilcilerin otellerin içerisinde tedbirlere uyarak vakit geçirdiği görüldü.

boskaldi.jpg
Jandarma ekiplerinin denetimleri artırmasının ardından Uludağ'da sessizlik hakim oldu / Fotoğraf: İHA

 

Otelciler de tepki göstermişti

Uludağ'daki sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı eğlence görüntülerinin ardından otelciler açıklama yapmıştı.

Erciyes Kayak Merkezi, Kartalkaya Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Uludağ Kayak Merkezi adına yapılan açıklamada, "Turizm Bakanlığımız yönetimindeki “Güvenli Turizm Sertifikası Programı” bağlamında hatta üstünde ek tedbirlerle, İçişleri Bakanlığımızın ve Bakanlar Kurulu kurallarına bağlı kalarak bu süreci en iyi şekilde yönetiyoruz.  Sektörümüzün tamamına yakına bu kuralları en iyi şekilde uygularken, sadece 1-2 kötü örneğin sosyal medyada konu olması ve kuralları bozmaları hepimizi derinden üzmektedir. Kendi içimizde bu meslektaşlarımızla konuştuk, bundan sonrası için gerekli uyarıları yaptık. Kurallara uymakla ilgili hassasiyetimizden taviz vermemeye kararlıyız"  ifadelerine yer verilmişti.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU