Kılıçdaroğlu: Kütükte kayıtlı her seçmenin oyuna talibiz

CHP Genel Başkanı, PKK liderlerinin 23 Haziran’la ilgili açıklamalarını gündeme getiren AK Parti ve MHP’ye bu yanıtı verdi

Fotoğraf: AA

31 Mart seçimlerindeki beka tartışmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kampanya sürecinde PKK liderlerinin açıklamaları üzerinden CHP’yi hedef almıştı. 

Benzer açıklamalar 23 Haziran için de yapılıyor. En son dün Cumhurbaşkanı Erdoğan “"Dağdan talimatlar geliyor. Terörist başlarının kimlerle beraber olunması gerektiğini isim vererek CHP'nin adayıyla beraber olmanız gerektiğini ta oradan söyleyenlerin kimler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştu ve bu açıklamalara yanıtını aldı. Zeyrek’in yazısından bir bölümü şu şekilde:

"İstanbul seçimlerinin yenileneceği 23 Haziran öncesinde partilerin stratejileri netleşmeye başladı. AK Parti ve MHP'nin, CHP'yi HDP ile ilişkili göstererek ‘teröre mesafe koy’ söylemini öne çıkaracağı, bu sayede CHP'yi HDP seçmenini küstürecek açıklamalar yapmaya zorlayacağı belli oldu. Bese Hozat ve Duran Kalkan gibi terör örgütü yöneticilerinin son açıklamaları bu anlamda iktidar kanadının en büyük kozu oldu.

İktidar mensupları CHP'lilere ‘Lanet olsun sizin oyunuza, desteğinizi istemiyoruz’ açıklaması yapma çağrısı yapıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dün terör örgütü yöneticilerinin açıklamalarını ve iktidar mensuplarının çağrılarını sordum. Şu yanıtı verdi:

PKK bir terör örgütüdür. İktidar partileri terör örgütünün arkasına saklanıp rant mı devşirmeye çalışıyorlar? Ellerinde bu kadar imkan var. Gitsinler yakalasınlar. Bir kez daha söylüyorum. Biz YSK'nın seçmen kütüğünde kayıtlı olan her seçmenin oyuna talibiz. Asla terör örgütünü muhatap almayız. Terör örgütünü sadece kınarız ve lanetleriz.’

‘İstanbullulara güveniyorum İmamoğlu’na hakkı teslim edilecek’ 

Kılıçdaroğlu'na, 23 Haziran için nasıl bir strateji izleyeceklerini sordum. Şu karşılığı verdi: 

’YSK'nın neden olduğu bir haksızlık karşısında mağduriyet oluştuğunu herkes görüyor. Milli iradeyi gasp ettiler. Sandıkta kazanılmış bir zaferi, bir odada alınan bir kararla engellemeye çalıştılar. Biz aynı mücadeleyi, aynı kararlılık ve hevesle ortaya koyup galip geleceğiz. Ekrem İmamoğlu, kazandı. İstanbullulara güveniyorum. Hakkı teslim edilecek. Biz bütün imkanlarımızla gerçekleri anlatacağız. İstanbulluların vicdan muhasebesi yapmasını isteyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın vicdanlarına sesleneceğiz. Adaleti yüceltmek her vatandaşın görevidir. Yargı yoluyla adalet terazisini bozdular. Milli iradesi bu bozuk adalet terazisini düzeltecek.’”

CHP lideri Deniz Zeyrek’e İmamoğlu için başlatılan bağış kampanyasında 1 günde 5 milyon lira toplandığını da söyledi. Kılıçdaroğlu “Bu kampanya sadece para bağışlamakla ilgili değil. Demokrasiye olan desteğin gösterildiği bir seferberliğe dönüştü” diye konuştu. 

Yazının tamamına şu linkten ulaşılabilir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU