Çavuşoğlu'dan, kaçırılan "Türk mürettebat" ile ilgili açıklama: Korsanlardan şu ana kadar bir haber gelmedi

Çavuşoğlu açıklamasında, Türk büyükelçisinin bir ekiple baskın yapılan gemiye çıktıklarını ve gemide bir sıkıntı olmadığını kaydetti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de basın mensuplarına Gine Körfezi'nde kaçırılan gemi mürettebatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gemi dün akşam itibariyle limana yaklaştığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Dün akşam güvenlik güçleriyle ve büyükelçimiz bir ekip gemiye çıktılar ve gemi temiz. Herhangi bir korsan veya başkasının sızmadığını anladılar, güvenlikle ilgili sıkıntı yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir vatandaşın karnından yaralandığını ama durumunun iyi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Vefat eden Azerbaycan Türkü kardeşimizi İslam'a uygun bir şekilde cenaze işlemleri yapıldı. Gabon hükümetine ve yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu şu ana kadar korsanlardan bir haber gelmediğini belirterek şunları kaydetti:

Dördüncü kaptanımız gemide kalıyorlar. Özellikle Gabon Savunma Bakanlığı ilave personel takviyesi yaptı, korunuyor. Geminin sahibi olan şirket de tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Ama henüz korsanlar tarafından ne ailelerine, ne bizlere ne de şirkete ki böyle durumlarda şirkete ulaşıyorlar. Henüz bir temasta bulunmadılar, bir görüşme olmadı. Ama süreci takip ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim kurtarırız, ülkemize getiririz ama inşallah bu diğer şirketlere ders olur. Gerekli önlemleri alırlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU