Trump atadı, Biden kovdu: ABD devlet medyasının başındaki isimler değişti

ABD Küresel Medya Dairesi'nin eski yöneticisi, Başkan'ın göreve başlamasından saatler sonra istifaya zorlandı

Biden, ABD devlet medyasının başında olup Trump'ın atadığı isimleri kovdu (AP)

Biden yönetimi, ABD devletinin finanse ettiği üç uluslararası yayımcının başındaki, Donald Trump tarafından atanmış isimleri kovdu.

ABD Küresel Medya Dairesi'nin (USAGM) vekil CEO'sunun, Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL), Hür Asya Radyosu (RFA) ve Ortadoğu Yayın Ağları (MEBN) direktörlerini görevden aldığı bildirildi.

Biden da, Beyaz Saray'a adım atmasının üzerinden henüz saatler geçmişken, Trump'ın USAGM'yi yönetmesi için seçtiği ismi istifaya zorladı.

NPR'ye göre, son değişiklikler Amerika'nın Sesi (VOC) direktörü ve yardımcısının görevden alınmasından ve Küba Yayıncılık Bürosu'nun (OCB) başındaki ismin görevinden feragat etmesinden yalnızca bir gün sonra gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokratlar, artık USAGM'nin eski şefi olan Michael Pack'i bu yayın ağlarını Trump taraftarı propaganda aygıtlarına dönüştürmeye çalışmakla suçlanıyordu.

USAGM'nin vekaleten atanan CEO'su Kelu Chao'nun kovduğu tüm bu isimler, haber merkezlerinin Trump karşıtı gazetecilerle doldurulduğunu aralık ayında öne süren Pack tarafından atanmıştı.

MEBN'den Victoria Coates, RFA'dan Stephen Yates ve RFE'den Ted Lipien'in kovulmalarına yasal itiraz gelip gelmeyeceği, NPR'a göre henüz net değil.

Chao işten çıkarmalardan önce çalışanlara yazdığı bir bilgilendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

Bizi çok fazla iş bekliyor: Güvenlik duvarını, en yüksek standartlarda profesyonelliği ve kutsal editöryal bağımsızlıkla dürüst haberciliği yeniden tesis etmek ve gazetecilerimizin güvenliğini ve emniyetini sağlamak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU