Polis aracını çalıp kaza yapan çıplak adam yakalandı

Jacksonville Şerifi Ofisi'nin başyardımcısı Ellis Burns, Joshua Shenker'in "muhtemelen sarhoş veya kafası güzel" olduğunu söyledi

Joshua Shenker'in 21 Ocak 2021 perşembe günü çarptığı iddia edilen amblemli polis aracı (WJXT)

Florida'da çıplak bir adam, iddialara göre bir polis arabasını çalıp ağaçlık bir alanda kaza yapmasının ardından gözaltına alındı.

Associated Press'e konuşan Jacksonville Şerifi Ofisi'nden yetkililer, 22 yaşındaki Joshua Shenker'in, perşembe günü öğleden önce Interstate 10 otoyolunda bir adamın çıplak şekilde koştuğu ihbarları üzerine polisin harekete geçmesiyle yakalandığını belirtti.

Yetkililerin perşembe günkü açıklamasında, polis memurları olay yerine ulaştığında Shenker'in yolda çıplak yattığı, sonrasındaysa otoyolun karşısına geçerek polise doğru koştuğu iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer Shenker'in Jacksonville Şehri'ne ait bir aracı çaldığını doğrularken, First Coast News kanalının görüntülerinde aracın amblemli polis arabası olduğu görüldü. Yetkililer aracın nasıl çalındığını açıklamadı.

Polis raporu, Shenker'in otoyol kenarındaki ağaçlık bir alanda kaza yaptığı araçta 10 bin dolar civarı (yaklaşık 74 bin TL) hasar meydana geldiğini açıkladı.

Shenker perşembe günü önlem amacıyla yerel bir hastaneye götürüldü. Yetkililer otoyolda çıplak yatması nedeniyle adamın vücudunda yaralar oluştuğunu belirtti.

WJXT'ye konuşan şerif ofisi başyardımcısı Ellis Burns, polis memurlarının Shenker'in "muhtemelen sarhoş veya kafası güzel" olduğundan şüphelendiğini, kendisine 22 yaşındaki gencin "aşırı uyarılmış bir deliryum" yaşıyormuş gibi göründüğünü söylediklerini ifade etti.

Başyardımcı Shenker "Polis memurlarıyla kavga ediyordu. Üzerinde kıyafet yoktu, arabaya doğru koşmayı başardı ve görevlilerimizden biriyle kavga etti" diye ekledi. 

22 yaşındaki genç motorlu taşıt hırsızlığı, polis memurunu iletişim veya koruma anlamında görevinden alıkoyma, kolluk kuvveti görevlisine karşı ağır müessir fiil ve polis memuruna karşı şiddet kullanmadan direnmeyle suçlandı.

Shenker'in kefaleti 4 bin 11 dolar (yaklaşık 30 bin TL) olarak belirlendi. Jacksonville hapishane kayıtlarında kendisi için bir avukat belirlendiğine dair bilgi bulunmuyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU