Binali Yıldırım, Ergenekon ve Balyoz’la ilgili sözlerine açıklık getirdi: Unutursak olmaz

“Benim sözlerim, onlara yapılan haksızlığı yok sayma anlamına gelmez. Mağduriyet yaşayanların tabii ki yanındayım”

Binali Yıldırım'ın Ergenekon ve Balyoz davaları hakkındaki sözleri tartışma yaratmıştı / Fotoğraf: AA

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmada Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak "Daha sonra 2007'de Türkiye'nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışma yaratan bu açıklama üzerine Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, “Binali Yıldırım’ın, AK Parti’ye karşı sistemin yaptığı haksızlıkları, dirençleri, zorlamaları dile getirmesine kimse bir şey diyemez. Ama bunu yaparken FETÖ uydurması olan Ergenekon’a ve Balyoz’a sahip çıkıyor gibi görünmemesi gerekir” diyerek Yıldırım’ı uyardı.

O sözlerine açıklık getirdi

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında da Binali Yıldırım’la yaptığı telefon görüşmesinde, Yıldırım’ın o sözleri hakkında yaptığı açıklamayı aktardı.

Binali Yıldırım, Ergenekon ve Balyoz davaları hakkında Ahmet Hakan’a şunları söyledi:

Ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Çeşitli girişimlerde bulundular. Partimizi kapatmak istediler. Ordu göreve diye gösteri yaptılar. Bazı provokasyonlara imza attılar ve bu faaliyetler, Ergenekon diye dava konusu oldu. Bunları unutmamız mümkün değil. Unutursak olmaz. Benzeri gelişmelerin yaşanmaması için hafızamızda diri tutmalıyız bu yapılanları.

 “Ergenekon” ve “Balyoz” diyerek bu tür girişimlere vurgu yaptığını söyleyen Binali Yıldırım, daha sonra FETÖ’nün rolüne dair ise şunları aktardı:

 FETÖ, vesayetçi odakların çabalarını, kendine alan açmak maksadıyla kullanmıştır. Ergenekon davasındaki konuları abartmış ve sulandırmıştır. Hakikati yalan haline getirmiştir. Bu abartma ve sulandırma sonucu da davalarda çeşitli mağduriyetlere yol açmıştır. Hak edilmeyen acılar yaşandı. Onların hissiyatlarını tabii ki anlıyoruz. Benim sözlerim, onlara yapılan haksızlığı yok sayma anlamına gelmez. Mağduriyet yaşayanların tabii ki yanındayım.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU