İçişleri Bakanlığı'ndan, "Vali militan, kaymakam militan" ifadelerini kullanan eski CHP milletvekili Şimşek hakkında suç duyurusu

Yapılan açıklamada, Şimşek'in sözlerinin, vali ve kaymakları küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadeler olduğu belirtildi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, Habertürk'te katıldığı programda, vali ve kaymakamlar için kullandığı "militan" ifadesi nedeniye eski CHP milletvekili Berhan Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şimşek'in haddini aşan ağır ithamlarda bulunduğu vurgulanarak şuları kaydedildi:

Yasalarla kendilerine verilen görevleri liyakat şuuruyla can siperane yerine getiren şerefli vali ve kaymakamlarımıza ‘militan!’ ithamında bulunmak; tüm vali ve kaymakamlarımızın halk nezdinde gözden düşürülmesine ve saygınlığını yitirmesine neden olabilecek, ayrıca eleştiri niteliğini aşan, fikir niteliği bulunmayan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerdir. Bu ifadeler 'düşünce açıklaması' niteliğinde değildir ve ifade özgürlüğü kapsamında bir hak olarak da değerlendirilemez. Aksine suç unsuru taşıdığından cezai soruşturma ve kovuşturma gerektiren ifadelerdir.

Söz konusu açıklamalarda vali ve kaymakların yaptıkları işlerle ilgili töhmet altında bırakıldığı ve kendilerine hakaret edildiğinin vurgulandığı açıklamada,"Vali militan, kaymakam militan' şeklinde haddini aşan ağır ithamlarından dolayı, TCK'nın 125., 267. ve 301. maddeleri uyarınca hakaret, iftira ve Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçlarından dolayı, İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU