Akşener: Kendilerine yönelik en küçük sözlü saldırıya cevap verenler, yaşanan bu saldırılara sessiz kalamazlar

Gelecek Partili Özdağ ve gazeteci Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırılarla ilgili Akşener,"Sayın Erdoğan'ı, küçük ortağını, bu konularda takındığı medeniyet ve hukuktan uzak tutumu konusunda, uyarmaya çağırıyorum" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kişisel Youtube kanalından yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yapılan aşılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener , iktidarın 50 milyon doz aşı için anlaşma yaptığını açıkladıktan 3 ay sonra ancak 3 milyon doz aşı temin edebilmesinin vatandaşta hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Vatandaşın gözü ve kulağının aşıyla ilgili yeni haberlerde olduğunu ve iktidarın bu hassasiyete karşılık vermesi gerektiğini vurgulayan Akşener, "Aşının temini ve uygulama süreçleriyle ilgili olarak bilgiler ve takvim net şekilde acilen açıklanmalıdır. Devlet, aşıyı getirmek için gayret sarf etmez. Bulur ve getirir" dedi.

"Bu saldırılara sessiz kalamazlar"

Akşener, gazeteci ve siyasetçilere yapılan saldırılar ile devletin savcısına yönelen tehditleri, milletin huzuru ve güvenliği açısından kaygı verici bulduğunu dile getirdi. 

Son yaşananlarla ilgili olarak ilk ve en önemli muhatabın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret eden Akşener, İçişleri ve Adalet bakanlarının da saldırganlarla ilgili vakit kaybetmeden işlem yapmakla mükellef olduğunu söyledi.

Akşener, "Kendilerine yönelen en küçük sözlü saldırıya bile en üst perdeden cevap verirken, ülkenin siyasetçisi, gazetecisi, savcısı saldırıya uğrayıp, tehdit edilirken sessiz kalamazlar. Bu olmaz, olamaz. Sayın Erdoğan'ı, küçük ortağını, bu konularda takındığı medeniyet ve hukuktan uzak tutumu konusunda, uyarmaya çağırıyorum" diye konuştu.

"Dış politika ülkelerin liderleriyle arkadaşlık ilişkisi kurmaya çalışarak yürütülmez"

ABD'deki yönetim değişikliğini anımsatan Akşener, dünya siyasetinde yaşanan ve gelecek dönemi şekillendirecek gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkilerine kafa yorulması gerektiğini ifade etti. Bu farkındalığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarında göremediklerini savunan Akşener, dış politikada yaşanan gelişmelere de değindi.

Dış politikanın, diplomasi kanalları ve stratejik bir akılla yapılacağını ifade eden Akşener, "Dış politika eşi, dostu, yandaşı büyükelçi yapıp, ülkelerin liderleriyle arkadaşlık ilişkisi kurmaya çalışarak yürütülmez" diye konuştu.

Türkiye'nin artık AB üyeliği konuşulmayan, ABD ve AB tarafından yaptırım uygulanan bir ülke olduğunu savunan Akşener, "Türkiye, Biden yönetimi altında ABD ile ilişkilerin nasıl olacağı da iktidarın amigoluk seviyesinde takındığı, Trump destekçiliği nedeniyle an itibarıyla belirsiz durumda olan bir ülke." diye konuştu.

"Din ve mezhep konularından arındırılmış dış politika benimseyin"

Türkiye'nin, dünyanın bu yeni dönemine, liyakatli diplomasi kadrolarıyla milli menfaatlerini gözeterek hazırlanması gerektiğini vurgulayan Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Komşularımız veya başka ülkelerin iç işlerine karışmayı artık bırakın. Atatürk'ten bizlere yadigar olan ilkeler doğrultusunda Rusya'yı tahrik etmeyin, Arap ülkeleri arasındaki anlaşmazlıklara müdahil olmayın. Açıkça talep gelmedikçe, komşuların iç sorunlarında ve ikili ilişkilerinde arabuluculuğa soyunmayın. Din ve mezhep konularından arındırılmış bir dış politika benimseyin. Girdiğiniz Ortadoğululaşma yanlışına artık son verin. Uluslararası anlaşmalarla sağlanan edinimlerimizi koruyun, ahde vefa ilkesine bağlı kalın. Terörle mücadelede tavizsiz olun. Düzensiz göç ve başta insan kaçakçılığı olmak üzere, tüm uluslararası kaçakçılık şebekeleriyle mücadele edin. AB'ye tam üyelik perspektifini yeniden rayına oturtun. Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler alanlarında girdiğiniz yanlış ve tehlikeli yoldan acilen dönün.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU