Christopher Nolan'ın Donnie Darko'nun üstünde çok büyük emeği olduğu ortaya çıktı

Jake Gyllenhaal'ın oynadığı kült klasik bu hafta 20 yaşına bastı

Christopher Nolan son olarak Tenet filmini yönetti (AP)

Karanlık Yolculuk'un (Donnie Darko) yönetmeni Richard Kelly, Christopher Nolan'ın filmin vizyona girmesinde kilit rol oynadığını açıkladı.

19 Ocak'ta 20 yaşına basan apokaliptik bilim-kurgu dramasında Jake Gyllenhaal, tavşan kostümü giymiş birinin olduğu sanrılar yaşamaya başlayan genç bir çocuk olarak başrolü oynuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film bugün kült bir klasik olarak kabul edilirken, yapımcılığı üstlenen stüdyo Newmarket Films filmi piyasaya sürmekten yana değildi. Ümitsiz gördükleri filmi doğrudan video olarak piyasaya sürmeyi planlamışlardı.

Filmin yeni bir sözlü tarihinde yönetmen Kelly, Yıldızlararası (Interstellar) ve Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) yönetmeninin özel bir gösterimde filmin kaba bir kurgusunu gördükten sonra yapımcıların fikirlerini değiştirmeye çalıştığını doğruladı.

Kelly, The Ringer'a verdiği röportajda o günü "Işıklar açıldığında, Chris ve eşi Newmarket yöneticilerine, Chris Ball ve Will Tyrer'e döndü ve ikisi de onlara baktı, başlarını salladı. 'Bunu dağıtıma sokmalısınız' dediler" ifadeleriyle anlattı.

Newmarket daha sonra kimsenin sinemalarda izlemeyeceği endişesiyle filmi rafa kaldırmayı istediğinde hem Nolan hem de filmin yapımcılığını üstlenen ve filmde oynayan Drew Barrymore, filmin düzgün bir şekilde vizyona sokulması için mücadele verdi.

Kelly, “Drew Barrymore'u getirip sinemalarda vizyona girmesi için Newmarket'a yalvarmasını sağladık çünkü hala 'Evet, sadece ev videoları için piyasa süreceğiz' diyorlardı. Chris, Newmarket'ı filmi almaya ikna etti ve bir kez satın aldıklarında, filmi sinemalarda vizyona sokmadan kurtulmalarına izin vermeyecektik" diye anlattı.

Kelly ayrıca Nolan'ın, eşinin ve düzenli ortakları Emma'nın filmin nasıl geliştirilebileceği konusunda önerilerde bulunduğunu da açıkladı Özellikle, Nolan çifti Kelly'ye açılış başlığının altına gizemli bir olaya geri sayım saati görevi görecek bir parantez eklemesini tavsiye etmişti.

Sinemalarda ve DVD'de dillerden düşmeyen bir hit olan Karanlık Yolculuk'ta Maggie Gyllenhaal, Patrick Swayze, Noah Wyle ve Jena Malone rol almıştı.

Kelly, Karanlık Yolculuk'tan sonra iki kült film daha yönetti: Siyasi hiciv Kıyamet Öyküleri (Southland Tales) ve Cameron Diaz'ın başrolü oynadığı gerilim filmi Kutu (The Box). Kutu'nun 10. yıldönümü retrospektifi için 2019'da The Independent'a konuşan Kelly, uzun süredir üzerine çalıştığı dördüncü filmine nihayet başlamak üzere olduğunu açıklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU