Rusya'da anime yasağı: "Her bölümü şiddet, cinayet ve zalimlik içeriyor"

Animelerin çocukları şiddete özendirdiği savunuldu

Başta manga olarak yayımlanan Death Note, 2006-2007 arasında animeye uyarlanmıştır (Pixabay)

Rusya Death Note, Tokyo Ghoul ve Inuyashiki gibi ünlü animelerin bazı internet sitelerindeki gösterimlerini, gençleri olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle yasakladı.

St. Petersburg'taki Kolpinski Bölge Mahkemesi, çarşamba günü Death Note ve Inuyashiki'nin iki internet sitesinde, Tokyo Ghoul'un da bir internet sitesinde gösteriminin yasaklandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

St. Petersburg Lisansüstü Pedagojik Eğitim Akademisi'nde aile pedagojisi alanında çalışan Oleg Erlikh, duruşmada Death Note'un "modern bir çocuk için potansiyel anlamda tehlikeli" olduğunu savundu.

Devlete bağlı çalışan RIA Novosti haber ajansına göre yasaklar sadece bu siteleri kapsıyor.

Öte yandan Meduza'daki haberdeyse Rusya'nın federal medya denetleme kurumu Roskomnadzor'un mahkeme kararını daha geniş çapta değerlendirerek bu animelerin tamamen yasaklanmasını talep edebileceği belirtildi.

18 Aralık 2020'de animelerin "her bölümünün şiddet, cinayet ve zalimlik" içerdiği gerekçesiyle bunları yayımlayan 49 internet sitesine 5 farklı dava açılmıştı.

Ayrıca Naruto, Terror in Tokyo, Elfen Lied ve Ishuzoku Reviewers gibi animelerin de yasaklanması talep edildi.

2013'te Death Note manga koleksiyonu bulunan 15 yaşındaki bir kızın Rusya'da intihar etmesinin ardından, aileler animenin yasaklanması için kampanya başlatmışlardı.
 


Independent Türkçe, Moscow Times, Meduza

DAHA FAZLA HABER OKU