Mesut Özil tartışmalarına Burak Yılmaz da katıldı: Benimle milli takım forması altında mücadele etmiş arkadaşlarımla ilgili soru varsa onları cevaplamak isterim

Fenerbahçe'nin yeni transferi Özil ile ilgili tartışmalar sürüyor. Milli futbolcu Burak Yılmaz, Özil ile ilgili gelen soruya "Benimle milli takımda mücadele etmiş arkadaşlarımla ilgili soru varsa onları cevaplamak isterim" yanıtını verdi

Burak Yılmaz - Mesut Özil / Fotoğraf: AA-Fenerbahçe Kulübü

Son günlerin en çok tartışılan isimlerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özil, milli takım tercihi nedeniyle eleştiriliyor.

Önce sosyal medyada paylaştığı Selefi alimin sözleri nedeniyle bazı ilahiyatçılardan tepki gören Özil, şimdi ise Türkiye A Milli Futbol Takımı yerine Alman Milli Takımı'nı seçmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oluyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Mesut'la diğer büyük isimler arasında bir fark var, onlar elin oğlu, Mesut evin oğlu" sözleriyle destek verdiği yıldız futbolcu için Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "'Elin oğlu değil evin oğlu evine geldi' dedi. Bu söz ne demektir anlamıyorum. Aslını reddedip, belli bir kültürü reddedip gelene evin oğlu dememek lazım. Bu bir ayrımcılıktır" yanıtını vermişti.

Özil'in yıllar önce yaptığı tercih, Türkiye kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, bir çıkış da Lille de forma giyen Burak Yılmaz'dan geldi.

Fanatik gazetesinin Instagram canlı yayınına katılan Yılmaz, Mesut Özil ile ilgili gelen soruya şu yanıtı verdi:

Mesut Özil'e başarılar dilerim ama benimle birlikte A Milli Takım forması altında savaşmış, mücadele etmiş arkadaşlarımla ilgili soru varsa onları cevaplamak isterim.

Yılmaz'ın sözleri, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girerken, futbol yorumcuları ile eski sporcular da tartışmaya katıldı.

Beşiktaş, Real Sociedad ve A Milli Futbol Takımı'nın eski yıldızlarından Nihat Kahveci, "Mesut Özil doğuştan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" yorumunu yaptı.

 

 

Kariyerinde Karagümrük, Fenerbahçe, Ankaragücü, Sakaryaspor gibi takımlarda forma giyen ve şu şu an spor yorumculuğu yapan Abdülkerim Durmaz ise Yılmaz'a tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Abi Burak'ın söyledikleri için ne diyorsun diye soruyorlar. En büyük kariyeri 'Lillespor'da oynamak olan birinin bir dünya starını kıskanmasını niye yorumlayayım?

 

 

Spor yorumcusu Taner Karaman da milli takım tercihi nedeniyle Özil'e sahip çıkan isimlerden oldu.

 

 

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Karaman, şu yorumu yaptı:

Uygur Türklerine sahip çıktığı için aylardır Avrupa'da linç yiyen Mesut Özil'i 'Ama Türk Milli Takımını seçmedi' diye eleştirmek dünyanın en anlamsız işlerinden biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mustafa Doğan: Almanya Mesut'u 'rol model' olarak kullandı

Özil ile ilgili sürdürülen tartışmalara bir dönem Fenerbahçe'de oynayan ve Alman Milli Takımı'nı tercih eden Mustafa Doğan da katıldı.

beIN Sports'ta Özil ile ilgili yapılan programda açıklamalarda bulunan Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Almanya'da Türk oyuncuların Almanya Milli Takımı'nı seçmesi zor oluyordu. İspanyol, Yunan ya da bir başka ülke oyuncuları için farklı olabilir. Almanya Mesut'u mesela 'rol model' olarak kullandı. En başarılı oyuncu oldu, birçok maç oynadı, birçok gol-asist yaptı ve Dünya Kupası'nı kaldırdı. 

Ülkede bir dönem reklamlarda bile birisi oynayacaksa akla ilk olarak Mesut Özil'in geldiğini söyleyen Doğan, "Bu kadar hizmet etmiş bir oyuncu ile yollar böyle ayrılmamalıydı. Zaten 2009'da Ümit Milli Takım olarak şampiyon oldular en büyük başarıydı. Bu jenerasyon daha sonra üst gruba geçti ve bu grubun starı Mesut Özil idi" şeklinde görüş belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU