Biden, Trump'ın Diyet Kola düğmesini Beyaz Saray'dan kaldırdı

Personelin eski başkana gümüş tepsi üzerinde kola götürdüğü bildiriliyordu

Trump ve Biden'ın kola zevkleri birbirine benziyor (AFP)

Donald Trump'ın Oval Ofis'te yeni bir Diyet Kola talep etmek için kullandığı düğme, yeni başkan tarafından kaldırılmış gibi görünüyor.

Trump'ın Resolute adını taşıyan masada (Oval Ofis'te ABD başkanlarının kullandığı, HMS Resolute isimli geminin tahtalarından yapılan ve 1880'de Birleşik Krallık'ın hediye ettiği masa -ed.n.) bulundurduğu cihaz, Joe Biden'ın Beyaz Saray'daki ilk gününde çekilen hiçbir fotoğrafta görünmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın ferahlamaya ihtiyaç duyduğu anda düğmeye bastığı ve bir personelin gümüş tepsi üzerinde kola getirdiği bildiriliyordu.

Eski Beyaz Saray danışmanı Cliff Sims, 2019 tarihli Team of Vipers (Engerekler Takımı) kitabında düğmeden bahsetmişti.

İki kez azline yönelik karar verilen (Temsilciler Meclisi'nde alınan ilk karar Senato'dan dönmüştü, ikincisiyse görüşülmeyi bekliyor -ed.n.) başkanın düğmeye basıp bunun ülkenin nükleer silah cephaneliğiyle bağlantılı olduğunu öne sürerek ziyaretçilerine şaka yaptığını söylemişti.

Sims "Hiçbir şey yokken aniden düğmeye basardı" diye yazmıştı:

Ne yapacaklarından emin olmayan konuklar kaşlarını kaldırarak birbirlerine bakardı. Birkaç dakika sonra bir kâhya gümüş tepside Diyet Kola dolu bir bardakla odaya girer ve Trump kahkahayı patlatırdı.

Biden düğmeyi kaldırmış olabilir fakat onun da kolayı sevdiği bildiriliyor ve Washington Post'a göre Coca-Cola Zero'yu tercih ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU