Binali Yıldırım'ın "Çünkü çaldılar" sözünü AK Partililer kampanyaya dönüştürdü

AK Parti'nin İstanbul adayı Yıldırım'ın sözlerine ilk tepki CHP'li Özgür Özel'den geldi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesinin ardından CHP'nin başlattığı "Her Şey Çok Güzel Olacak" kampanyasına AK Parti'den "Çünkü Çaldılar" cevabı geldi. 

"Çünkü çaldılar"

AK Parti İBB Adayı Binali Yıldırım'ın bir seçmenin "Seçim neden iptal edildi başkanım" sorusuna "Çok basit, çünkü çaldılar" cevabı AK Partili sosyal medya kullanıcıları tarafından bir "akıma" dönüştürüldü.

AK Partililer, dün gece boyunca sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videolarla, seçimdeki usulsüzlük iddialarına gönderme yaparak oylarının çalındığını ileri sürdü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstanbul'ın huzuru çalındı"

Yıldırım'ın "oylar çalındı" iddiasına ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi. Kişisel Twitter hesabından Yıldırım'ın sözlerine değinen Özel, "Kim neyi çaldı Binali Bey? İmamoğlu'nun mazbatası, ülkemizin 45 günü ve itibarı, İstanbullunun huzuru çalındı. Vatandaşlarımızın suya, ulaşıma ve belediye hizmetlerine ucuza erişim hakkı çalındı.31 Mart’ta iftira ve yalanla kazanamadınız yine KAZANAMAYACAKSINIZ!" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU