Manet'in daha önce görülmemiş tablosu açık artırmaya çıkıyor

Eser ressamın teknik anlamdaki ustalığını yansıtıyor

Manet, 19. yüzyılda modern hayatı konu alan resimler yapmaya başlamış ilk ressamlardan (Drouot Estimations)

Fransız ressam Édouard Manet'in daha önce görülmemiş bir tablosu Fransa'da açık artırmaya çıkacak.

Sanatçı 1879'da tabloyu Marguerite Lathuille'ye hediye etmişti. 140 yıldır Lathuille ailesinde bulunan tabloyu geçmişte satın almak isteyenler olmasına rağmen aile tekliflere yanaşmamıştı.

Sanat uzmanı Frédérick Chanoit, Lathuille'nin köpeğininin resmedildiği 32,5 santimetreye 24,5 santimetre ölçülerindeki tablonun 20 dakikada tamamlandığını ve sanatçının teknik yeteneğini yansıttığını belirtti.

"Başyapıtlarından biri olmasa bile bu tablo Manet'nin yeteneklerinin muazzam bir yorumu" diyen Chanoit, şöyle devam etti:

Bilinen eserlerinden farklı bir iş ama Monet'in bir ressam olarak teknik yeteneğini gösteriyor. Çok kısa bir sürede, sınırlı sayıda malzeme ve fırça darbesiyle bir tüy yumağı gibi görünen ama hayat dolu küçük köpeği çizebilmiş olması inanılmaz

Uzman tablo hakkında yazılıp çizilmiş olmasına rağmen tamamlandığı tarihten beri hiç kamuya açık sergilenmediğini belirtti.

"Minnay" adlı köpeğin ismini taşıyan tablo, Manet'in 1875-1883 arasında tamamladığı 8 köpek tablosundan biri.

Tablo 26 Şubat'ta başkent Paris'te iki gün sergilendikten sonra Drouot Estimations müzayede evinde açık artırmaya çıkarılacak. Eserin en az 280 bin euro (yaklaşık 2,5 milyon TL) civarı bir fiyata alıcı bulması öngörülüyor.



Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU