Barlas: Dilerim Türkiye'de bir daha o partisiz cumhurbaşkanlarından biri daha siyaset ufkumuza çökmez

“Erdoğan’ın bütün Türkiye'nin de Cumhurbaşkanı olmadığını iddia etmek için biraz eksik akıllı olmak gerekir”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin bundan sonra partili cumhurbaşkanlarıyla yönetilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında “Osmanlı dönemindeki ilk anayasamızdan bu yana 145 yıl, Osmanlı sonrasındaki ilk anayasamızdan bu yana da 100 yıl geçti. Mutlakiyet döneminin devlet başkanı modelini de, meşruti devlet başkanını da, Cumhuriyet'in partili devlet başkanını da, partisizini de gördük” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisiz cumhurbaşkanı olmayı eleştiren Barlas, şu ifadeleri kullandı:

Bugün bunlar hiç yaşanmamış gibi ortaya laf atanları herhalde sizler de hayretle izliyorsunuzdur. Sözde "Partisiz" olan cumhurbaşkanlarının ne kadar partili olduklarını sanki görmedik... Ya da gerçekten partisiz olan cumhurbaşkanları döneminde, bunların partili başbakanlarla kavgaları yüzünden ekonominin nasıl çöktüğünü, bankaların nasıl iflas ettiklerini sanki unuttuk. Ya da ülkenin geleceğine dönük hiçbir yatırıma bir çivi bile çakmayanlar yok mudur?

Bugün Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda AK Parti'nin de Genel Başkanı... Ama onun bütün Türkiye'nin de Cumhurbaşkanı olmadığını iddia etmek için biraz eksik akıllı olmak gerekir. Geceyi gündüze katıp, Türkiye'nin yükselmesi ve ülkenin hizmetlerle dolması için ne tür çabalar harcadığını hepimiz görüyoruz. Dilerim Türkiye'de bir daha o partisiz, hedefsiz ve yeteneksiz cumhurbaşkanlarından biri daha siyaset ufkumuza çökmez.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU