Arınç "AK Parti İstanbul seçimlerini 3-5 puan farkla kazanır" dedi, Gül ve Davutoğlu'nun "kulağını çınlattı"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni parti iddialarına ilişkin, "Asıl gövdeden ayrılanlar hiçbir zaman başarılı olamazlar, birilerinin kulağı çınlasın" dedi

Bülent Arınç, iftarını AK Parti Manisa il teşkilatıyla birlikte açtı / Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığının iftar programına katılarak bir konuşma yaptı. Arınç, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağına yönelik iddialar için "Asıl gövdeden ayrılanlar hiçbir zaman başarılı olamazlar, tek başına parti kursalar bile. Bunları da 'birilerinin kulağı çınlasın' diye söylüyorum" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bizim onlara ihtiyacımız var"

AK Parti'nin İstanbul'da yenilenen seçimi 3-5 puan farkla kazanacağını iddia eden Arınç, "Netice ve başarı birliktedir, beraberliktedir, ayrı baş çekmekte değildir. Partileri yönetenler de mahiyetinizdekilerden sorumlusunuz. Hiç kimsenin, asma yaprağı bile olsa AK Parti'den ayrılmasına fırsat verilmemelidir. Onları kucaklamalıdır, sıkıntıları varsa gidermelidir. Onları anlamalıdır, dinlemedir. Bizim onlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

"İmamoğlu sempatik duruşlar sergiliyor"

Ekrem İmamoğlu'nun sempatik duruşlar sergilediğini ifade eden Arınç, "Birtakım kesimler de kendisine destek vadediyor. Bunların hepsi olağan şeyler, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz" diyerek şöyle konuştu:

"Bugün Ankara'dan dönerken elimdeki gazeteleri okudum. Ben son dönemlerde Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı’ydım. Kırmızı listemizin en üstlerinde aranan iki isim vardı, birisi Duran Kalkan, diğeri Eder Hoza diye bir kadın. Bu iki isim PKK terör örgütünün en önde gelenleri. Bu iki isim bugünlerde açıktan basına beyanat veriyorlar. Biz bu seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğiz diyorlar. Bu da bir haber deyip geçip gidemezsiniz. Burada kimseye bir görev düşmezse, İmamoğlu ve partisine bir görev düşüyor. Şunu söylemeleri lazım, ‘Lanet olsun sizin desteğinize, biz terör örgütüyle hiçbir zaman içli dışlı olamayız, Sizin oyunuza ihtiyacımız yok. Biz teröre karşıyız. Biz PKK'yı lanetliyoruz’ demesi lazım."


Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU