Hıristiyanlar en çok hangi ülkelerde "zorluk" yaşıyor?

Yayımlanan bir rapora göre, "Hıristiyanların en çok hayatını kaybettiği ülkeler" sıralamasında ilk sırada Nijerya yer alırken, "Kiliselerin en çok saldırıya uğradığı ve kapatıldığı ülkeler" sıralamasında ise ilk sırada Çin bulunuyor

Fotoğraf: Pixabay

Hıristiyanlık inancına sahip nüfusun en çok "zorluk yaşadığı" ülkeler sıralandı.

Open Doors Kuruluşu, 60’tan fazla ülkede 1 Kasım 2019 ile 31 Ekim 2020 tarihleri arasındaki yapılan çalışamalardan derlediği raporunu, 2021 Dünya İzleme Listesi’nde bildirdi.

Sat7 Türk'te yer alan habere göre; yayımlanan raporda, dünya çapında 340 milyondan fazla Hıristiyanın inançları nedeniyle zulme ve ayrımcılığa maruz kaldığı açıklandı.

Rapora göre, Hıristiyanlığın en zor yaşandığı ülkelerin ilk sırasında Kuzey Kore bulunurken, onu Afganistan, Somali, Libya ve Pakistan izliyor.

"Hıristiyanların en çok hayatını kaybettiği ülkeler" ise şu şekilde sıralandı:

Nijerya (3 bin 530), Demokratik Kongo Cumhuriyeti (460), Pakistan (307), Mozambik (100), Kamerun (53), Burkina Faso (38), Orta Afrika Cumhuriyeti (35), Mali (33)

İnançları nedeniyle hayatını kaybeden Hıristiyan sayısı 2019’da 2 bin 983 iken, geçen yıl bu sayısı 4 bin 761’e yükseldi.

En çok şiddet görülen 10 ülke

Hıristiyan inançları yüzünden en çok şiddetin görüldüğü ülkelerin ilk sırasında Pakistan yer alıyor.

Bu ülkeyi ise, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mozambik, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Mali, Güney Sudan ve Etiyopya takip ediyor.

"Kiliselerin en çok saldırıya uğradığı ve kapatıldığı ülkeler" sıralaması ise şu şekilde:

Çin  (3 bin 88), Nijerya (270), Angola (100+), Demokratik Kongo Cumhuriyeti (100+) Etiyopya (100+), Ruanda (100+), Bangladeş (90), Hindistan (76), Pakistan (68), Meksika (61)

Rapora göre, Çin’de bin 147 Hıristiyan inancı nedeniyle tutukladı veya gözaltına alındı. Dünya çapında ise 4 bin 277 Hıristiyan tutuklanırken, 4 bin 488 kilisenin ise saldırıya veya kapatılmaya maruz kaldı.

Open Doors Birleşik Krallık  ve İrlanda CEO’su Henrietta Blyth rapora ilişkin şunları kaydetti:

Milyarlarca insan için zor bir yıl oldu. Ancak dünya çapında zulüm ve ayrımcılığa maruz kalan 340 milyon Hıristiyan için işler daha kötü. Hindistan ve Vietnam’da inanlıların gıda yardımına ulaşamaması ve Mısır’da üç çcouk annesi Hıristiyan kadının zorla din değiştirdiği haberini duyduğum için üzgünüm. Ancak umutsuzluğa kapılmıyorum. Zulme rağmen dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyanların ilham veren gücünü ve cesaretini yüz yüze gördüm. Her şeye rağmen inançlarına sadık kalan inanlıları desteklemek, teşvik etmek ve savunmak için çalışıyoruz.

 

Sat7Türk Haber, Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU