SpaceX, Falcon 9 roketinin yeniden kullanım sayısında rekor kırdı

60 Starlink internet uydusu taşıyan SpaceX Falcon 9 roketi 20 Ocak 2021 Çarşamba günü Florida, Cape Canaveral'da gerçekleşen fırlatış sırasında yükselirken (SpaceX)

SpaceX, Falcon 9 roketlerinden birini 8. kez yeniden kullanmayı başararak rekor kırdı.

Birinci aşama roket, Florida eyaletindeki Cape Canaveral Kennedy Uzay Merkezi'nden en son çarşamba günü Starlink internet uydularını yörüngeye taşımak için fırlatılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Falcon 9 roketi, fırlatıldıktan 8 dakika sonra Atlantik Okyanusu'ndaki insansız araca zorlu koşullar altında başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

İniş sahasında rüzgarlar herzamankinden daha güçlü olmasına rağmen SpaceX roketin kendi kendine iniş yeteneklerinin "sınırlarını test etme" fırsatından faydalandı.

Bu roket, uzay yolculuğunu daha uygun maliyetli ve erişilebilir kılma yolunda önemli bir mihenk taşına işaret ediyor.

Florida kıyılarındaki yasak bölgeden yapılacak fırlatma başlangıçta "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ertelenmişti fakat SpaceX, rüzgarlı koşullara rağmen çarşamba günkü fırlatmaya devam etmeye karar verdi.

Yeni Starlink uyduları, halihazırda yörüngede bulunan ve Dünya'daki kullanıcılara yüksek hızlı geniş bant gönderen 800'den fazla uyduya katıldı.

SpaceX küresel kapsama alanı sağlamak için nihayetinde on binlerce Starlink uydusu fırlatmayı planlıyor. CEO Elon Musk da geçen hafta bu girişimden elde edilen gelirin nihayetinde Mars'ta insan kolonisi kurmak için kullanılacağını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU