Fox News, başkanlığı boyunca "gece geç saatlere kadar oturup bütün programlarını" izleyen Trump'ı kutladı

"Gece geç saatlere kadar oturup bütün programları izliyor, yani çalışıyor"

Trump makamını terk etmeye hazırlanırken, en sevdiği sabah programı tarafından "gece geç saatlere" kadar oturup "bütün yayınları izlemesi" nedeniyle övüldü (Reuters)

Fox News kanalında yayımlanan sabah programı, Başkan Donald Trump'ın makamındaki son gününü, her zaman yaptıkları işi yaparak geçirdi: Bir yandan Trump'ın başarılarını takdim ederken diğer yandan da ardında bıraktığı mirası savundular. Dahası görünüşe göre bu mirasa, Trump'ın gece geç saatlere kadar oturup televizyon izlemesi de dahildi.

Muhafazakar eğilimli televizyon kanalının sabah programının sunucularından Ainsley Earhardt, Trump'ın geride kalan 4 yıldaki başarılarından bahsederken şunları söyledi:

Başkan Trump'ı eleştirecekler ama onun çalışkan biri olduğunu kimse inkar edemez.

Alkol tüketmiyor, gece geç saatlere kadar oturup her programı izliyor, yani çalışıyor. Hemen işe koyuldu.

Trump, başkanlığıyla ilgili haberlerinden dolayı Fox News'u bazen tebrik etmiş ancak sıkı bir seyirci olduğu şüphe götürmeyecek şekilde ortada olsa da kimi zamanlarda yönetimine karşı eleştiri olarak gördüğü haberler yüzünden aynı kanala saldırmıştı.

Başkan güne düzenli olarak Fox News programlarını ve bölümlerini izleyip bu yayınlar sırasında tweet atarak başlıyordu. Media Matters'ın yaptığı bir incelemeye göre Trump, Beyaz Saray'daki makamıyla ilgili Fox News'ta çıkan haberlere cevaben bin 100'ün üzerinde tweet atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İncelemede Trump'ın 40'tan fazla farklı Fox News programını izlerken eşzamanlı tweet attığı, "en sık" da kanalın sabah programına yanıt verdiği sonucuna varılmıştı.

Ancak Başkan, bu ay Kongre Binası'nı hedef alan ve can kaybıyla sonuçlanan Trump yanlısı ayaklanmanın ardından Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına erişimi elinden alındığı için döneminin son saatlerinde Fox News'a normalde yaptığı gibi yanıt veremedi.

Şiddet yanlısı güruhun baskını esnasında sergilediği tavır nedeniyle kınanan Trump, polisle çatışıp en az bir memuru öldüren destekçilerinin Kongre Binası'nı bastığı sırada, seçim hilesine dair mesnetsiz yalanlar ve komplo teorileri yaymayı sürdürdüğü bir videoyu Twitter'da paylaşmıştı.

ABD Kongresi'ndeki iki partinin üyeleri, çıkan olayların ardından Trump'ın ya 25. Ek Madde uyarınca ya da Senato'dan çıkacak bir azil ve mahkumiyet yoluyla görevden alınması çağrısında bulunmuştu.

Başkan'ın mesajlarını günlerce yanlış ve asılsız olarak etiketleyen sosyal medya kuruluşları da seçilmiş başkan Joe Biden ve seçilmiş başkan yardımcısı Kamala Harris için Washington'da yapılacak yemin töreni yaklaşırken olası yeni şiddet olaylarına dair tehditleri dikkate alarak Trump'ı platformlarından çıkarmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU