Biden'ın adayı, Senato'dan onay alırsa federal hükümette yer alan ilk trans yetkili olacak

Seçilmiş başkan Biden, "Dr. Levine, yönetimimizin sağlık çabalarına öncülük etmede yardımcı olacak tarihi ve son derece nitelikli bir tercihtir" dedi

Dr. Rachel Levine, Pensilvanya'da koronavirüsle mücadelenin önde gelen isimlerinden biri olmuştu (AP)

ABD'de seçilmiş başkan Joe Biden tarafından sağlık bakan yardımcılığına aday gösterilen Pensilvanya Sağlık Bakanı Dr. Rachel Levine, Senato tarafından onaylanan ilk açık kimlikli trans federal yetkili olmaya hazırlanıyor.

Geçmişte Pensilvanya Baştabibi olarak görev yapmış olan 64 yaşındaki çocuk doktoru Levine, Demokrat Vali Tom Wolf tarafından 2017'de Eyalet Sağlık Bakanı olarak atandığında ABD'de atama ya da seçilme yoluyla gelinen makamlardaki birkaç transtan biri olmuştu.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Pensilvanya Senatosu tarafından bakanlığı onaylanan Dr. Levine, son 10 ayda eyaletin koronavirüsle mücadele yüzü haline gelmişti.

Biden pazartesi günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Dr. Rachel Levine, halkımızı posta kodları, ırkları, dinleri, cinsel yönelimleri, toplumsal cinsiyet kimlikleri veya engellilik durumlarına bakılmaksızın bu pandemiden kurtarmak için ihtiyaç duyduğumuz istikrarlı liderliği ve gerekli uzmanlığı sağlayacak, hem bu kritik dönemde hem de sonrasında ülkemizin halk sağlığı gereksinimlerini karşılayacaktır.

Kendisi, yönetimimizin sağlık çabalarına öncülük etmede yardımcı olacak tarihi ve son derece nitelikli bir seçimdir.

Harvard mezunu Dr. Levine aynı zamanda Eyalet ve Bölgesel Sağlık Görevlileri Birliği'nin (ASTHO) başkanlığını yürütüyor.

Dr. Levine geçmişte opioid krizi, tıbbi kenevir, adolesan tıbbı, yeme bozuklukları ve LGBT+ tıbbı gibi birçok konuda yazılar kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden 20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlayacak olsa da hem kendisi hem de geçiş ekibi, koronavirüs pandemisiyle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık (yaklaşık 14 trilyon TL) planın uygulanması amacıyla Kongre'yle görüşmelere çoktan başlamıştı.

Bu planla, ABD genelinde toplu aşılama merkezlerinin oluşturulması ve pandemiyle boğuşan ekonomiyi canlandırmak için hükümet harcamalarından yararlanılması hedefleniyor.

Biden ayrıca, virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla Amerikalılara 100 gün boyunca maske takma şartı getiren yeni bir maske politikasını hayata geçireceğini belirtmişti.

Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre ABD'de şimdiye kadar koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı 24 milyonu aştı. Can kaybıysa 399 bin 8'e ulaştı.

Dr. Levine, Biden kabinesinde, şu an Kaliforniya Başsavcısı olarak görev yapmakta olan Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakan adayı Xavier Becerra'yla beraber çalışacak.

Dr. Levine ayrıca, Biden'ın koronavirüsle mücadele koordinatörü işadamı Jeff Zients, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Direktörü Rochelle Walensky ve Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Vivek Murthy'nin yer aldığı ekibe dahil olacak.

ABD'nin en üst düzey bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve Beyaz Saray koronavirüs görev gücü üyesi Dr. Anthony Fauci de Biden'ın ekibiyle yakından çalışacak.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU