Kılıçdaroğlu: Olanlar 1980 öncesini çağrıştırıyor

"Gazetecilerin düşmanlaştırılması, hedef gösterilmesi doğru değil. 80 öncesini yaşayan biz siyasetçilerin buna özellikle dikkat etmemiz lazım"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırıları değerlendirirken “Olanlar 1980 öncesini çağrıştırıyor” dedi.

Sözcü’den Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Gazeteci-Yazar Taha Akyol'un dünkü yazısı sosyal medyada en çok paylaşılan yazılardan biri olmuştu.

Akyol, isminin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medya mesajlarında geçmesiyle ilgili yazısını şöyle bitirmişti: “Allah'ıma hamd olsun, eli sopalı adamlarım yok, hiç de özenmedim. Elimde kalemim var sadece; kitaplarımı, belgesellerimi, yazılarımı yazdığım kalem.”

Hiç şüphe yok, Taha Ağabey, bir çok meslektaşımızın duygu durumunu bir cümlede özetlemiş. Ben de ismimi orada gördüğümde aynı duyguyu yaşamıştım. Gerçekten de başımıza gelecek kötülüklere karşı elimizde kalemimizden başka hiçbir şey yok.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla dün telefonla görüşürken “Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sordum. Yanıtı şu oldu:

“Siyasetçilerin gazetecileri hedef göstermesini asla doğru bulmam. Siyasetçi gazetecinin yazdığını eleştirebilir, yanlış bulabilir. O zaman ararsınız, konuşursunuz, yazılanın söylenenin yanlış olduğunu söylersiniz, doğrusunu anlatırsınız.”

Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin hedef gösterdiği isimlerin saldırıların hedefi olmasının 80 öncesini çağrıştırdığını belirterek şöyle dedi:

“Olanlar 80 öncesini çağrıştırıyor. Gazetecilerin düşmanlaştırılması, hedef gösterilmesi doğru değil. 80 öncesini yaşayan biz siyasetçilerin buna özellikle dikkat etmemiz lazım.”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteciler Orhan Uğuroğlu ile Afşin Hatipoğlu, Ankara’da saldırıya uğramıştı. Konu hakkında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı açıklama merak ediliyordu. Bahçeli’nin sükûnet çağrısı yapması beklenirken MHP lideri, önceki Twitter hesabında Karar gazetesini ve gazetenin bazı yazarlarını hedef almıştı. Bu yazarlardan birisi de Taha Akyol’du.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU