Erbaş: Gençlere ve aileye yönelik din hizmetlerimizi en ileri seviyeye getirmek zorundayız

Başkanlık mensuplarına, gençlerle iletişimin önemini vurgulayan Erbaş, "Salgın şartlarında yaşadığımız bu zor zamanları, gençlerimiz açısından manevi değerlerimizi yeniden inşa etmeye ve hayata daha güçlü şekilde yansıtmaya vesile kılabiliriz" dedi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlığının üst düzey yöneticileri ile 81 il müftüsünün katıldığı 39. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Salgın sürecindeki ikinci il müftüleri istişare toplantısının yapıldığını ifade eden Erbaş, "Şartlar ne olursa olsun, Diyanet İşleri Başkanlığının mensupları, hizmetlerini kesintisiz sürdürecektir" dedi.

Başkanlığın zorluklarla mücadelede, vatandaşa rehberlik etmeye devam edeceğini belirten Erbal, "Bizler; yüksek bir ahlak, ideal bir toplum, güzel bir istikbal inşasına destek olmak için çocuklara, gençlere ve aileye yönelik din ve eğitim hizmetlerimizi en ileri seviyeye getirmek zorundayız" dedi.

Çocuklara, gençlere ve aileye yönelik din ve eğitim hizmetlerinin nesillere daha güzel bir dünya bırakma adına insanlık vazifesi olduğunu aktaran Erbaş, yeni neslin dilini ve üslubunu anlamanın, onlarla iletişim kanalları açabilmenin, yeni bir ortak dil ve üslup oluşturmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Erbaş şöyle devam etti:

Gençlerle iletişim kurabilmenin yollarını bulmakta acele etmeliyiz. Bizim onlara nasıl ulaşmamız gerektiğini konuşmakla beraber istedikleri takdirde onların bizi bulabilmelerini sağlayacak bir zemin oluşturmamız gerekiyor. Salgın şartlarında yaşadığımız bu zor zamanları, gençlerimiz açısından manevi değerlerimizi yeniden inşa etmeye ve hayata daha güçlü şekilde yansıtmaya vesile kılabiliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU