Kılıçdaroğlu: Bayrak ve vatan konusunda bir sorun yoksa, ben herkesin sorununu çözmeye talibim

İstanbul'da apartman görevlileriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkesin sorununu çözmeye talibim” dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sefaköy Kültür Merkezi’ndeİstanbul 3.Bölge Apartman Görevlileri buluşmasına katıldı. Apartman görevlilerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Bir araya gelip örgütlenmeniz lazım" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“ 1 milyon kişi sesini çıkarsa Türkiye sallanır"

"Apartman görevlilerinin sayısı Türkiye genelinde en az 1 milyon kişi. 1 milyon kişi sesini çıkarsa Türkiye sallanır" diyen Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin 'kovulurum' kaygısıyla yasal haklarını talep etmekten çekindiğini dile getirerek "Dernek kurun, bir araya gelin, örgütlenin. Her yerde sözcünüz olacak, gerekirse sizin sözcünüzü grup toplantılarında kürsüye çıkaracağım" dedi. 

Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemem, ben bu ülkede hiçbir vatandaşın çöpten bir şeyler toplayıp beslenmesi istemem, ben bu ülkede hangi görüşten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun ortak paydamız olan bayrak ve vatan konusunda herhangi bir problem yoksa ben herkesin sorununu çözmeye hazırım” diye konuştu.

Hiç kimsenin kendisi ve çocukları için gelecek endişesinin olmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu sağlayacak kurumun adı sosyal devlettir. Sosyal devlet rantçının tefecinin yanında duran değildir” dedi.

“Oy istemeye gelince varlar, sorun dinlemeye gelince yoklar”

“Devleti yönetenler acaba bir apartman görevlisinin evine gidip halini hatırını sordu mu?” diyen Kılıçdaroğlu, “Siyaset kurumu apartman görevlilerini görmek istemedi. Londra’daki tefecilerinin, beylerin, paşaların sorununu bilirler, sizin sorununuzu bilmezler. Oy istemeye gelince varlar, sorun dinlemeye gelince yoklar. Ben sizden sorunlarınızı çözmek için oy istiyorum” dedi.

“Bir telefon kadar yakınız size”

Apartman görevlisinin yasaya göre çalışma süresinin belli olduğunu ancak “işimden olurum” korkusuyla  24 saat çalıştıklarını beliten CHP lideri, “Yasalar bu hakları vermiş size ama bu hakların tanınması konusunda sorun var. Bu hakları alma veya apartman yöneticisi tarafından tanınması konusunda sorun var. Bu sorunları aşmanın yolu birlik olmaktır. Apartman yöneticisi ile sizin değil, sizi temsil eden sendika veya dernek başkanının görüşmesi lazım. Önemli olan kavga yaratmak değil sorunun çözülmesidir. Biz her zaman yanınızdayız. Bir telefon kadar yakınız size” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU