MHP'li Büyükataman'dan "Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu görüşmesi" ile ilgili açıklama: Yolları yol değil, tehlikeli sularda yüzüyorlar

Büyükataman açıklamasında, "MHP'nin sokakta iyi yoktur. Kavga ve karışıklıkta hayır görmesi imkânsızdır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yazılı açıklama yapan Büyükataman,"Türkiye’yi bu nefret iklimine sokmaya çalışan başta CHP ve zihniyeti olmak üzere tek merkezden yönlendirilen particikler; ahlaksız ve üslupsuz saldırılarına bir an evvel son vermelidir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası yapılan açıklamara tepki gösteren Büyükataman, "Dün akşam acil koduyla bir araya getirilen iki partinin Genel Başkanının 1970 ve 80 öncesi olaylarını hatırlatmasını, akıllarına sokulan kirli niyetin dışavurumu olarak değerlendirmek mümkündür" ifadelerini kullandı.

Büyükataman şöyle devam etti:

Uzunca bir süredir, siyaseti itibarsızlaştırmaya çalışan partilerin genel başkanlarından ilçe yöneticilerine dek çeşitli isimlerinin Partimize ve Sayın Genel Başkanımıza yönelik çirkin, siyasetin diline yakışmayan, söyleyeni küçülten ifadelerine sistemli bir şekilde muhatap olmaktayız. Milliyetçi Hareket’in sinir uçlarıyla oynayarak camiamızı hataya sevk etmektir. Bunların emanet akılları ile anlayamadığı, Milliyetçi Hareket’in bu tuzaklara düşmeyecek kadar ferasetli ve tecrübeli olduğudur. 

"MHP'yi basına düşmanmış gibi göstermeye kalkmaları ikiyüzlülüktür"

İsim vermeden medya kuruluşlarını da eleştiren Büyükataman, "Gazete görünümlü kâğıt parçalarında, haber sitesi izlenimi verilmiş fitne odaklarında yazılan yazılara, ön görü ve kulis bilgisi adı altında atılan iftiralara ve yapılan fitnelere basın özgürlüğü penceresinden bakmamız mümkün değildir" dedi.

Büyükataman, CHP'nin MHP'yi basına düşmanmış gibi göstermeye çalıştığını belirterek, bu durumu "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi.

Büyükataman şöyle devam etti:

Kullandıkları seviyesiz üslubu ve çirkin sözleri yok sayarak aldıkları cevapları medyadaki "dostları" vasıtasıyla "MHP’den tehdit" başlıklarıyla yaygara koparanlar, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve aziz Türk milletinin birliğini baltalamaya çalışan "dahilî bedhahlar"lardır. Bunların haricî bedhahlarla olan dostlukları gün yüzüne çıkmıştır. İnsan içine çıkmaya yüz bulamayacak olanların Partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef alması derin bir çelişkidir.

"Tehlikeli sularda yüzmektedirler"

CHP ve Gelecek Partisi'ne yönelik eleştirilerine devam eden Büyükataman, "Yeni bir yola çıktıklarını söyleyen bu bedhahların gittikleri yol, yol değildir. Tehlikeli sularda yüzmektedirler. Tarih, iyi bir öğretmendir. Yeter ki bu öğretmenin anlattıklarını iyi yorumlayabilelim" diye konuştu.

Davutoğlu'nun Güneydoğu ziyaretleri sırasında halkın "Serok Ahmet" sloganlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Büyükataman şöyle devam etti:

Bebek katilinden boşalan sözde unvanlara talip olan Serok Ahmet’in, bölücülükte Kandil ile atbaşı gittiğini dikkatle takip etmekteyiz. Serokluğunun nereden geldiği bellidir, Kürtçe konuşan kardeşlerimizi kalkan olarak kullanmaya kalkıp laf cambazlığı yapmasına hiç gerek yoktur. "Ben Başbakanken" ile başlayan masallar anlatan Davutoğlu, 2015 yılında bir şehidimizin töreninde kullandığı "Anadolu'nun, Trakya'nın, Mezopotamya'nın, Kafkasya'nın, Akdeniz'in, Karadeniz'in, Ege'nin, Van Gölü'nün, Tuz Gölü'nün ve dahi bütün dağların çocukları" ifadelerinde ısrarcıdır. Davutoğlu, sen Başbakanken de şimdi de aynı kişisin. Söylediğin tek gerçek budur. Geçtiğimiz hafta "Mardin’den bütün Mezopotamya’ya, bütün Anadolu’ya, bütün Trakya’ya sesleniyorum. Kazanımlarınızın teminatı Gelecek Partisi’dir." diyen Davutoğlu; hangi coğrafyadan, hangi kazanımlardan bahsettiğini açıklamak zorundadır. Sen Başbakanken de Türkiye diyememekte ve bölücülük peşindeydin; hâlâ Türkiye diyememektesin, toprağımızı ve insanımızı bölmenin peşindesin. 

Büyükataman ayrıca, Davutoğlu'nu halkı ve ülkeyi bölmekle suçladı.

MHP'nin sokakta olaylarıyla işinin olmadığını belirten Büyükataman, "Kavga ve karışıklıkta hayır görmesi imkânsızdır. İnsan onuruna ve demokratik adaba uygun olarak yapılan makul eleştirilere tahammülsüzlüğü asla düşünülemeyecektir. Bizim sevdamız şiddet değil Türk milletidir, Türkiye’dir" dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU