Tecrit sırasında parti yapılan eve baskın düzenlendi: "Haberleri izlemiyoruz, pandemiyi bilmiyorduk"

Birleşik Krallık polisi, baskını Twitter hesabından "Söyleyecek söz yok" diye duyurdu

İngiltere, Galler ve İskoçya'nın bazı bölgelerinde 4. seviye tecrit kuralları uygulanıyor. Kurallar geçerli sebebi olmayan kişilerin evlerinden ayrılmalarını bile yasaklıyor (Unsplash)    

Kovid-19 pandemisi nedeniyle tecrit altındaki Birleşik Krallık'ta polis, cumartesi günü Londra'nın kuzeyindeki Basingstoke semtinde bir partiye baskın düzenledi.

Tecrit kurallarını ihlal ederek parti düzenlediği tespit edilen kişilerse haberleri izlemediklerini ve Kovid pandemisinin varlığından haberdar olmadıklarını ileri sürdü.

Baskını Türkiye saatiyle 23:30'da düzenleyen Hampshire polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Basingstoke'da bir evde parti yapıldığına dair ihbarları değerlendiren polis memurları, tecrit kurallarını ihlal eden adrese baskın düzenledi" ifadelerine yer verdi:

Partiyi düzenleyenlerle konuşuldu ve haberleri izlemedikleri için küresel salgından haberdar olmadıklarını iddia ettiler. Söyleyecek söz yok.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturmanın devam ettiğini aktaran, polis merkezinden bir sözcü de "16 Ocak Cumartesi günü yerel saatle 20.33'te polis ekipleri, Guernsey Close'daki bir adreste parti yapıldığına dair ihbarlar aldı ve olay yerine çağrıldı" dedi.

Daily Metro'nun haberine göre sözcü, şu açıklamalarda bulundu:

Polisler adreste bulunan kişileri, hükümetin mevcut yönergeleriyle ilgili bilgilendirdi. Kovid ihlali nedeniyle mahkemeye çağrılacak kişilerin bildirilmesi için başlayan soruşturma devam ediyor.

 

Independent Türkçe, BBC, Daily Metro

 

DAHA FAZLA HABER OKU