DEVA Partisi: Ülkemiz "interneti özgür olmayan" ülkeler liginden bir an evvel kurtarılmadır

Partiden yapılan açıklamada, "Gündemimiz özgürlük, yatırım ve 'tek dijital pazar'dır" denildi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dalgın, ülke gündeminin, hükümet ile sosyal medya şirketlerinin bilek güreşi değil, teknoloji yatırımlarını çeken özgürlükçü bir Türkiye olmalısı gerektiğini söyledi.

Sosyal ağ sağlayıcılarına getirilen yeni yükümlülüklerin uygulamaya konulması sonrası, Türkiye’nin demokrasi ve ifade özgürlüğü sorununu bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Dalgın, "Ülkemizde temsilcilik açacağını söyleyen şirketler, ‘devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmeyeceğini’ ifade etmiştir" dedi.

Dalgın söyle devam etti:

Türkiye’nin, çok uluslu şirketlerin kararlarından bağımsız olarak evrensel kalitede bir demokrasiyi hak ettiği unutulmamalıdır. Demokrasi ve ifade özgürlüğünü korumak; kâr amaçlı çok uluslu şirketlerin değil, siyasi partilerin ve sivil toplumun görevidir. 

Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır. DEVA Partisi’nin gündemi; ülkemizi interneti özgür olmayan bir ülkeler liginden, Bangladeş, Kolombiya ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde yer almaktan bir an evvel kurtarmaktır. DEVA Partisi’nin gündemi; komşularımıza giden milyar dolarlık teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmektir. Ülkemizden yeni ‘unicorn’lar çıkarmak, gençlerimize yeni fırsatlar sunmaktır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU