İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Uber kararını temyize götürdü

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, "Geçmişte yaşanmış olaylardan dolayı Uber'in çalışma sistemine güvenmiyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Taksiciler İstinaf Mahkemesi'nin Türkiye’de kullanımı engellenen Uber’e erişim engelinin kaldırılması kararını temyize götürdü.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu 14 günlük itiraz süresinin bulunduğunu hatırlatarak "Biz Uber'i dava eden taraflardan biriyiz. Bizimle birlikte aralarında dernek ve federasyonların da olduğu üç davacı daha var. Biz Oda olarak temyiz başvurusunda bulunduk. Geçmişte yaşanmış olaylardan dolayı Uber'in çalışma sistemine güvenmiyoruz” diye konuştu.

Dünya gazetesinden Çi̇ğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre; Başkan Aksu, iTaksi, Bitaksi gibi benzer uygulamaların da olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz hali hazırda yolcu taşıma hizmeti veren uygulamalara katılmak istemiyoruz. Kendi aplikasyonumuzu oluşturarak yolcularımıza hizmet vereceğiz.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Uber'e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber'in Türkiye'deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti.

Uber, İstanbul’da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, İstanbullular için popüler bir ulaşım seçeneği haline gelmiş ve uygulaması Türkiye’de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmişti.

 

 

Independent Türkçe, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU